Proverite

Vage su najgori rukovodioci, Rak ume da se snađe: Kako se snalazite na poziciji šefa?

Djevice su kao šefovi usmjereni na rezultat i trude se ne unositi previše osobnih emocija u stav prema zaposlenicima
Zanimljivosti
01:22h
Vage su najgori rukovodioci, Rak ume da se snađe: Kako se snalazite na poziciji šefa?
Foto: Shutterstock

Neki ljudi prosto su rođeni za šefovske pozicije, drugi su potpuno zadovoljni titulom podređenog i dok svako radi ono što ume, sve je u redu. Ali, ima i onih koji su obeđeni da su nešto što zapravo nisu, pa na pogrešne načine pokušavaju da postignu profesionalni uspeh.

Saznajte kako biste se snašli na rukovodećoj poziciji, a OVDE saznajte koja dva znaka su rođena za šefovanje!

Bik

Bika doživljavaju kao vrlo strogog šefa, koji jasno ističe svoju nadređenu ulogu, ali on to ne radi iz snobizma, već zato što veruje u hijerarhiju. Prezire neradnike, ali ceniće "mangupe" na poslu koji znaju da se šale, sve dok oni imaju dobre ideje i obavljaju ono za šta su plaćeni. Vrline su im stabilnost, predvidljiva očekivanja i briga za radnike, a mane nefleksibilnost i uverenje kako oni sve znaju najbolje.

Blizanci

Pripadnici ovog znaka su kao šefovi jako loše organizovani, ali vrlo sposobni. Oni zapravo ne vole svoju ulogu vođe jer im se ne sviđa činjenica da imaju toliku odgovornost. S radnicima će često uspostaviti bliske odnose i pozivati ih na piće nakon posla, ali one koji im se ne svide na prvi pogled lako mogu zlostavljati pasivnom agresijom. Vrlina im je što vole dinamiku, cene nove ideje i uvek su spremni na razgovor, a mane rastresenost, nervoza i površnost.

Naravoučenije - Nikad nemoj da budeš srećan i vredan mrav! Priča vredna pažnje!

Rak

Kao šef, pripadnik ovog znaka često je omiljeni u svom radnom kolektivu, što je poprilično neobično za nadređenog. Oni ne vole konflikte i trude se da sve reše na miran način, a ponekad će i zbog toga odraditi posao zaposlenog, što bi oni mogli da počnu da iskorišćavaju. Žele da budu prijatelji sa radnicima, pa i da saslušaju njihove probleme. Vrlina im je što su jednostavni i miroljubivi, a mana što su naivni i lako upadaju u zavrzlame.

Lav

Lav od samog početka zaposlenja teži ka šefovskoj poziciji, a na tom putu se služi raznim lukavstvima poput zbližavanja sa ljudima za koje zna da će mu koristiti i sličnim taktikama. Kao šefovi se trude da budu pravedni i bore se za svoje radnike, koje će pomno birati i nemilosrdno obučavati. Cene trud i marljivost, ali postaju zli ako se osećaju ugroženo - prezentovaće tuđe ideje kao svoje da bi dobili zasluge. Mana im je želja za moći, a vrlina pronicljivost i borba za radnika.

Ne smete postati njihova igračka - 6 maski manipulatora i kako se zaštititi!

Devica

Device su kao šefovi usmereni na rezultat i trude se da ne unose previše ličnih emocija u stav prema zaposlenima. Mogu biti sa radnikom u dobrim odnosima, ali to ne znači da se neće okomiti na njega ako ne uradi posao onako kako su zamislili. Iskreni su do mere da su netaktični, a stalno imaju osećaj da ih njihova okolina ogovara. Vrlina im je predanost radu i praktičnost, a mana nesimpatičnost i nedostatak empatije.

Vaga

Kao šefovima, Vagama je jako stalo do toga da ih njihovi zaposleni i nadređeni vole, a više vremena provode izgrađujući svoj imidž nego rešavajući probleme. Trude se da budu korektni i pravedni, a to im većinu vremena uspeva - sve dok ih ne izludi radnik koji ne shvata šta žele da mu kažu i tada mogu poludeti na njega. Posao shvataju lično i često rade od kuće, a to očekuju i od zaposlenih. Vrline su im harizmatičnost i simpatičnost, a mana to što su često naporni.

Škorpija

Škorpija je kao šef najčešće ozbiljna, nastupa dominantno, premda se trudi da izgleda prijateljski nastrojena prema zaposlenom. Postavlja vrlo visoke standarde i očekuju da se bez poteškoća ispune, mada ni sama ne shvata obim posla koji zadaje. Muljanje kod Škorpije ne prolazi, a teško se opuštaju sa zaposlenima čak i kad posao prođe. Oni kao da rade za fabriku, a ne za sebe, pa nagrađuju zaposlene vrlo retko. Vrlina im je što su dobronamerni, a mana nerealnost, perfekcionizam i grubost.

Zlobni horoskop bez dlake na jeziku - Vage, vi ste narcisoidni šizofrenici!

Strelac

Pripadnici ovog znaka su samopouzdani individualci koji uživaju u poziciji da ih drugi slušaju. Ipak, njihov cilj nije lična moć, već uspeh kolektiva. Kako nisu timski igrači, puno puta će preuzimati sve na sebe, a problem se javlja jer ne slušaju svoje zaposlene. Najveća mana leži u tome što su u svojim zahtevima često nejasni, odnosno očekuju da zaposleni sami znaju šta se od njih traži. Vrline su im intuitivnost, neustrašivost i brzina.

Vodolija

Vodolije nisu rođene za šefove jer zbog svog impulsivnog karaktera lako planu. Brzopleti su i oštri na jeziku, zbog čega lako postaju meta ogovaranja kod zaposlenih. Njihova nestrpljivost je legendarna, jer očekuju od svojih zaposlenih da ispune zadatke istog trena nakon što su oni to zamislili. Vodolija je neobuzdana i često svojom nepredvidljivošću svaki radni dan čini posebnim. Vrlina im je originalnost, otvorenost i brzina, a mana nestrpljivost i loše veštine pregovaranja.

U zagrljaju Vodolije izgubićete razum - Seksi talenat i erogene zone svih znakova!

Ribe

Ribe su loši šefovi jer pre svega ne znaju da raspolažu sa novcem. Jednostavno ne mogu nikome reći "ne". Znaju previše da se opuste u svojoj ulozi i zaposleni ih ne doživljavaju kao svoje nadređene. Ovaj znak će se uvek zauzeti za radnika i pružiće mu maksimalnu zaštitu, ali ako ih razljutite, bolje im bežite s očiju, jer ćete onda videti njihovo drugo lice. Vrlina im je empatičnost i opuštenost, a mana preosetljivost i naivnost.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs