SVI SU SE ŠOKIRALI KADA JE NAJBOLJA GIMNASTIČARKA SVETA ODLUČILA DA POSTANE 3. ŽENA BOGATOG ŠEIKA: A onda je počeo PAKAO

Zejnab Džavadli je odlučila da se uda za šeika Saida bin Maktuma i tako postane njegova treća žena. Kao da je neko omađijao najbolju gimnastičarka sveta pa je pristala na ovu ponudu

Zanimljivosti
Autor:
SVI SU SE ŠOKIRALI KADA JE NAJBOLJA GIMNASTIČARKA SVETA ODLUČILA DA POSTANE 3. ŽENA BOGATOG ŠEIKA: A onda je počeo PAKAO
Foto: Printscreen Youtube

Zejnab Džavadli je bila jedna od najboljih atletičarki na svetu koja je rođena u Bakuu, Azerbejdžanu u siromašnoj porodici. Ova vrsna atletičarka je vredno radila sve do momenta dok nije doživela veliki uspeh, a onda je imala povredu zbog koje se povukla iz sporta.

Dok je trajao njen oporavak, Zejnab upoznaje 15 godina starijeg arapskog šeika Saida bin Maktuma. Said je princ, član vladajuće porodice Dubaija i milioner čije bogatstvo je procenjeno na otpriliko 1.5 miliona dolara.

Said bin Maktum al Maktum
foto: Profimedia

Međutim, nakon pet godina braka, šeik je Zejnabin život pretvorio u pakao. Poslednji snimci arapske princeze je prikazuju u jezivom stanju - uplakanu i unezverenu, kako moli za pomoć... U poslednjih godinu dana se o njoj praktično ništa ne zna. Šta joj se dogodilo. Zašto je život u luksuznoj palati za Zejnab bio tako nesrećan?

Pre 31 godinu Zejnab je rođena kao obična devojka Bakuu, u Ajerbejdžanu, u porodici koja nije imala ni trunčicu plave krvi. Marljivo je radila na sebi i postala poznata gimnastičarka. Nekoliko puta je postala prvakinja svoje zemlje, osvajala titule i zlatne medalje, a onda je 2012. morala da završi sportsku karijeru zbog povrede. Tri godine kasnije, njen život će se promeniti iz korena. Upoznala je Saida bin Maktuma, člana vladajuće porodice u Dubaiju. Saidov otac je bio nekada emir Dubaija, a sad je njegov ujak na ovoj poziciji.

Uprkos drastičnoj razlici u poreklu, Zejnab i Said su imali nešto zajedničko - ljubav prema sportu. Osim što je bio prebogati šeik, Said je i bivši olimpijac u streljaštvu. Godine 2015. ovaj par se upoznao na sportskom takmičenju u Azejberdžanu, Ona je bila impresionirana njegovim sportskim i ljudskim kvalitetima. Međutim, ispostavilo se da je šeik već oženjen i da je u tom trenutku već imao dve žene i devetoro dece. Prva žena je bila njegova rođaka, druga je bila "obična" konobarica iz Minska.

Zejnab Džavadli
foto: VIKTOR DRACHEV / AFP / Profimedia

Bila je to sudbina

Nedugo zatim, Said je ponudio Zejnab da postane njegova treća žena. Pristala je. Svega nekoliko meseci nakon što su se upoznali. Ovo venčanje u iznenadilo javnost, novinari su je pitali kako je pristala da bude treća žena, ona je odgovorila da nije tražila bogatog supruga. Po njenim rečima, to je jednostavno bila sudbina.

Nakon venčanja, njen život se iz korena promenio. Nekadašnja skromna učiteljica gimnastike se preselila u luksuznu palatu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Saidu rodila tri ćerke. Sa decom je živela u odvojenoj palati i niko nije znao u kakvim je odnosima sa druge dve šeikove supruge.

Kako su njeni dani izgledali, kao je živela, niko nije znao. Sudeći po slikama koje je objavljivala na Instagramu, sve je delovalo "normalno". Sve dok jednog dana nije objavila video na kome je uplakana vapila za pomoć. Ispostavilo se da je njen život daleko od bajke. Naprotiv, živela je u paklu. Godine 2020, njen suprug je iselio iz luskuzne palate i naselio u privatnoj vili. Ali, Said je odlučio da ćerke treba da ostanu sa njim u palati. Tako je počela totura koja je trajala devet meseci, tpela je psihičko i fizičko zlostavljanje. Šeik je poslao ljude da nju i decu drže pod ključem.

Zejnab Džavadli
foto: VIKTOR DRACHEV / AFP / Profimedia

Život pod ključem

"Bez vode, bez hrane, bez ičega. Otuđene smo punih devet meseci. Plašim se da će razneti vrata i odvesto moju decu", ispričala je Zejnab koja je morala da se zaključa sa decom, kako bi sprečila šeikove ljude da ih oduzmu. Dodala je i da su joj uzeli i mobilni telefon u kom je imala dokaze o zlostavljanju koje je trpela.

Zejnab je želela da napusti Emirate zajedno sa decom, da živi slobodno, čak je kontaktirala i Azerbejdžansku ambasadu, ali čini se da niko nije hteo da joj pomogne. Rekli su da ne postoji ništa što i bmogli da urade u toj situaciji.

Prošle godine Zejnab je trebalo da se nađe na sudu UAE kako bi se izborila za svoju decu, ali do suđenja još nije došlo a o sudbini bivše gimnastičarke ništa se ne zna.

(Stil/Mondo)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs