"CRNA GORA NA KOJU ĆE MORATI DA SE NAVIKNU": Veridba gej para na vrhu Njegoševog mauzoleja, na Lovćenu izazvala HAOS

Veridba gej para na Lovćenu, na vrhu Njegoševog mauzolejaizazvala je lavinu komentara.

Zanimljivosti
Autor:
"CRNA GORA NA KOJU ĆE MORATI DA SE NAVIKNU": Veridba gej para na vrhu Njegoševog mauzoleja, na Lovćenu izazvala HAOS
Foto: Printscreen Instagram/ tv_teuta

Neobična veridba koja je zableležena na Lovćenu, na vrhu Njegoševog mauzoleja, izazvala je lavinu komentara. Naime, u pitanju je gej par, a dvojica muškaraca izazvali su negativne komentare zbog mesta na kojem je čin izvršen.

Snimak veridbe, na kojem se vidi kako je jedan mladić kleči na kolenu dok prosi svog partnera nakon čega se ljube, objavila je ulcinjska televizija TV Teuta na svom Instagram profilu.

"Crna Gora na koju će morati da se naviknu", piše u opisu snimka.

Inače, u Crnoj Gori je od 2020. godine dozvoljeno sklapanje istopolnih brakova. Zakonom je predviđeno da gej osobe mogu da sklapaju brakove, da nasleđuju jedni druge, da imaju zajedničku imovinu, pravo na penziono i socijalno osiguranje, posete u bolnicama, da se zajedno brinu o deci, ali i obavezu da se staraju o detetu svog partnera ako nema bližeg srodnika.

Propisuje se i da partner koji nije roditelj deteta, mora da izdržava decu drugog partnera ako ona nemaju srodnike koji su po zakonu dužni da ih izdržavaju ili srodnici nemaju mogućnosti za to. Obaveza partnera postoji i posle smrti roditelja deteta.

Takođe, srpske gej organizacije aktivno se zalažu da ovakva praksa zaživi i u Srbiji, te da se donesu zakonske regulative koje bi im garantovale određena prava.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs