PRODAVALI SU BEBU OD 9 DANA ZA DOTRAJALI ALFA ROMEO: Jeziva priča o paru iz Crne Gore, a razlog je više nego BIZARAN

2006. godine Podgorica je bila potresena zbog vesti da je bračni par pokušao da "trampi" svoje dete za polovan automobil

Lifestyle
23:49h Autor:
PRODAVALI SU BEBU OD 9 DANA ZA DOTRAJALI ALFA ROMEO: Jeziva priča o paru iz Crne Gore, a razlog je više nego BIZARAN
Bračni par, Foto: Shutterstock

Jeziva priča se pojavila 2006. godine i potresla je ceo region. Naime, bračni par iz Crne Gore bio je u žiži javnosti zbog navodnog plana da nelegalno usvoji devojčicu od 9 dana.

Dramatična razmena se odigrala u naselju Vrela ribnička, gde su inspektori presekli planove kriminalcima i zaštitili bebu od šokantne "trgovine". Beba je nakon toga bila smeštena u Institut neonatologije Dečje bolnice u Podgorici, dok su se vlasti trudile da saznaju šta stoji iza ovog užasnog zločina.

Baka i beba, Baka, Beba
foto: Ilustracija / Shutterstock

Naime, bračni par Adžović iz Crne Gore i roditelji bebe, Adnan (42) i Nalija (43) Salihi, su uključeni u ovu skandaloznu priču. 6. marta, Adnan Salihi je navodno pristao da razmeni svoje tek rođeno dete za automobil "Alfa Romeo" u posedu Ćazima Adžovića. Čak iako je majka Nalija u tom momentu donela na svet dete, svi su ćutali i pristali na ovu bizarnu razmenu. Adžovićev rođak se navodno umešao u ovaj splet događaja tako što je falsifikovao bebin izvod iz matične knjige rođenih, na kojem su Ćazim i Ljubica Adžović lažno navedeni kao roditelji.

U međuvremenu, roditelji bebe tvrde da nisu želeli da razmene dete za automobil, već su ga predali Adžovićima jer nisu bili u mogućnosti da se staraju o bebi. Prema njihovom iskazu, nisu dobili nikakve poklone, a automobil "Alfa Romeo" koji su dobili od Adžovića nije bio deo razmene za dete.

Usvajanje, Dete, Roditelji
foto: Shutterstock / Ilustracija

Ovu užasnu priču o trgovini ljudima odmah su prijavili specijalnom timu za borbu protiv trgovine ljudima, koji su brzo reagovali. Nezvanično, za krivično delo trgovine decom se 2006. godine mogla izreći kazna zatvora u trajanju od tri do pet godina.

Ovaj slučaj baca svetlo na problem trgovine ljudima. U sudskim postupcima do sada, četiri osobe su osuđene na zatvorske kazne u trajanju od dve i po do pet godina, što ukazuje na ozbiljnost problema sa trgovinom ljudima u Crnoj Gori.

Ova priča datira iz 2006. godine, tako da su njeni počinioci odavno na slobodi, a šta se desilo sa detotom, nije poznato.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs