KRISTINA JE RODILA TROJE DECE S AUTIZMOM, PA SAZNALA ZASTRAŠUJUĆE VESTI: "Plašim se šta će biti kad mene ne bude"

Voditeljka i manekenka ranije je objavila da njeni blizanci i najmlađa kćerka imaju autizam. A posle njihove dijagnoze i za nju su stigle zastrašujuće vesti

Lifestyle
Autor:
KRISTINA JE RODILA TROJE DECE S AUTIZMOM, PA SAZNALA ZASTRAŠUJUĆE VESTI: "Plašim se šta će biti kad mene ne bude"
Kristina Mekginis, Foto: Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kristin Mekginis, poznata manekenka i televizijska ličnost, nedavno je podigla veliku prašinu svojim iskrenim izlaganjem u svom najnovijem dokumentarcu, nazvanom "Unmasking My Autism". U ovom dokumentarcu, ona otvara svoju dušu i govori o svom životnom putu, posebno o tome kako je saznala da ima autizam u svojim tridesetim godinama, što ju je dodatno povezalo sa svojom decom, koja takođe imaju autizam, prenosi Žena.rs.

Priča Kristin Mekginis postala je inspiracija i podstrek mnogima, a dokumentarac se bavi ključnim pitanjem dijagnoze autizma kasnije u životu. Naime, Kristin je tek 2021. godine saznala da ima autizam, i to u dobi od 33 godine. Ovo otkriće došlo je nakon što je već imala troje dece sa svojim suprugom Pedijem Mekginisom, poznatim voditeljem iz emisije "Take Me Out". Sve troje njene dece ima autizam, što je dodatno komplikovalo i Kristininu životnu priču.

Voditeljka
foto: FARRELL / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Svoje iskustvo je Kristin podelila sa svetom, istakavši da je nakon što je njena deca prošla testiranje i nakon što je saznala da imaju autizam, osećala je potrebu da i sama istraži ovu oblast. Kroz ovaj proces, potvrđena joj je dijagnoza autizma, što je za nju bilo iznenađujuće.

" Potvrđena mi je dijagnoza autizma. Bilo je čudno, ali sam tokom čitavog života primećivala male znake da nešto nije u redu. Moji problemi sa hranom, moje poteškoće snalaženja u društvu, moji pokušaji da budem komunikativna i fokusirana, i moja neodlučnost. Način na koji "plutam" kroz život podseća me na ponašanje moje ćerke. Sličnija sam svojoj deci nego što sam ikada mogla i da pomislim, napisala je ona u knjizi koja je njena autobiografija, "Prelepa noćna mora. P aje dodala U prvi mah sam se uplašila šta će biti sa njima ako ja ne budem mogla da se brinem o njima."

Tokom celog svog života, primećivala je male znakove da nešto nije u redu, ali nije bila sigurna šta je u pitanju. Njene poteškoće s ishranom, otežano snalaženje u društvenim situacijama, teškoće u održavanju koncentracije i komunikaciji, kao i opšta neodlučnost - sve to je bilo deo njenog svakodnevnog iskustva.

Važno je napomenuti da je Kristin Mekginis tokom ovog perioda prošla kroz težak rastanak sa svojim suprugom Pedijem, sa kojim ima troje dece. Njihova odluka da se razvedu donela je dodatne izazove, ali je istovremeno omogućila Kristin da se bolje posveti sebi, svojoj deci i sopstvenom razvoju kao osoba sa autizmom.

Njen dokumentarac "Unmasking My Autism" pruža dubok uvid u njen put samoprihvatanja, suočavanja sa stigmom i dijagnozom autizma, kao i borbu sa izazovima koje donosi ova neurološka različitost. Kristin Mekginis se, bez sumnje, postavila kao inspiracija mnogima koji se suočavaju sa sličnim izazovima i koji traže put ka boljem razumevanju i prihvatanju sebe.

Nakon što je dobila svoju dijagnozu autizma, Kristin se suočila s teškim odlukama. Na pitanje u dokumentarcu da li se osećala sposobnijom da napusti svog supruga Pedija nakon dijagnoze, odgovorila je potvrdno. Ovo iskreno priznanje ukazuje na duboko emocionalno putovanje koje je prošla. Kristin je izjavila da je ostala u nesrećnom odnosu jer je osećala da je to sigurno, a takođe nije volela promene i želela je da očuva porodicu. Njena iskustva u prethodnim odnosima nisu bila baš najbolja, ali sada je bila spremna da se suoči sa svojom dijagnozom i donese hrabre odluke za svoju budućnost.

Osim ličnih izazova, Kristin se suočava i s izazovima koje nosi briga o svojoj devetogodišnjoj ćerki Penelope, koja takođe ima autizam. U julu, Kristin je javno podelila da je Penelope prošla kroz težak period nakon ukidanja mera zabrane zbog pandemije COVID-19, kada se vratila u školu. Penelope je to doživela veoma lično i izjavila je svojoj majci da ne želi više da živi, težak trenutak za svaku majku.

Nakon dijagnoze autizma, Kristin se suočava s još jednim izazovom - ulaskom u svet zabavljanja i novih odnosa. Za nekoga poput nje, ko ne voli promene, ovo je "strašno." Nakon 15 godina provedenih sa Pedijem, razmišljanje o "okretanju novog lista" može biti zastrašujuće. Kristin iskreno priznaje da ne zna kako da se upusti u novi odnos i da se oseća izgubljeno u toj nepoznatoj teritoriji. Kao osoba s autizmom, voli da ostanu stvari iste i oseća se udobno u poznatom okruženju.

Bonus video

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs