"KRIO SE NA MRAČNIM MESTIMA, NA DODIR BI VRIŠTAO" Potresna ispovest Maje Odžaklijevske o unuku koji boluje od autizma

Maja Odžaklijevska u bolnoj ispovesti otkrila je detalje odrastanja njenog unuka koji boluje od autizma.

Celebrities
Autor:
"KRIO SE NA MRAČNIM MESTIMA, NA DODIR BI VRIŠTAO" Potresna ispovest Maje Odžaklijevske o unuku koji boluje od autizma
Bolna ispovest Maje Odžaklijevske o unuku koju boluje od autizma, Foto: Kurir/Marina Lopičić

Popularna pevačica Maja Odžaklijevska prestala je da peva i povukla se sa scene.

Maja se posvetila porodici, godinama već živi van grada - mirno i povučeno. Glavni razlog zbog kojeg je Maja donela ovu odluku i promenila svoj život je njen unuk Luka kojem je pre sedam godina dijagnostikovan autizam.

Maja Odžaklijevska  povukla se sa javne scene i posvetila porodici
Maja Odžaklijevska povukla se sa javne scene i posvetila porodici foto: ATA Images / Antonio Ahel

"Moj životni san je bio da imam i ja jednu kućicu u cveću, bukvalno kućicu. Ja nisam grandoman, ne bih nikad volela da imam neku kućerinu, trospratnu vilu ili dvorac. Sada je u ovim godinama bolje i lakše čistiti malu kvadraturu. Prezadovoljna sam", rekla je Maja u emisiji "Kao sav normalan svet" koju vodi Tanja Peternek, a koja se emituje na RTS-u.

Maja je grad i zamenila prirodom, zelenilom i cvrkutom ptica - živi na selu, u okolini Velike Plane. Bavi se svojom baštom, a kako je istakla omiljeni kutak joj je terasa sa koje se pruža divan pogled na prirodu, a baš tu pevačica pije svoju prvu jutarnju kafu.

Maja je iskreno govorila o ukuku koji ima autizam
Maja je iskreno govorila o ukuku koji ima autizam foto: Kurir / Dragan Kadić

Maja je otvoreno pričala o svom unuku Luki, o borbi za bolje sutra, a zbog njega se i preselila na selo.

"Prepoznala sam autizam kod njega kad je imao dve godine. Prvo se krio tamo gde je mračno, uglavnom ispod stola ili ispod jorgana, a na dodir bi vrištao. Često je imao histerične napade. Zapravo, ja sam ih tako doživljavala, da bih kasnije shvatila da se u njegovoj glavi dešava nešto što bi ga nagnalo da izgleda kao da je besan. Imao bi napade do zacenjivanja, na kraju bi dete pomodrelo. Strašne su to stvari, trebalo je izboriti se sa tim", ispričala je Maja i dodala:

Maja se u potpunosti posvetila unuku
Maja se u potpunosti posvetila unuku foto: Kurir / Dragana Udovičić

"Pošto ćerka to više nije mogla da podnese, odlučila sam da preuzmem brigu o Luki. Činilo mi se da i dalje imam ogromnu količinu ljubavi koju mogu da dam i eto daću je njemu, jer mu je preko potrebna. Posle izvesnog vremena počeo je da se smiruje. Skoro pet godina sam bila sa njim. Tek sam ga prošle godine ‘prosledila’ mami, rekavši da jednostavno više nemam fizičke snage."

Veza između bake i unuka je posebna, navodi Maja.

"Kad mu preko vibera kažem ‘gde je moj princ’, on razvuče osmeh, pa se raduje. Nažalost, neverbalan je, ali toliko toga kaže sa dva osmeha i tri pogleda, da se slatko ispričamo. Osećamo se i preko muzike. Nas dvoje najviše volimo da zajedno slušamo Mocarta. To je prelepo. Imam jedan snimak koji često puštam, a na njemu se vidi kao on peva uz tu muziku. Mnogo je sladak."

Maja uživa u zajedničkom vremenu sa sinom
Maja uživa u zajedničkom vremenu sa sinom foto: Printscreen

Maja je baka i dvogodišnjeg Konstantnina, a kako kaže, srce joj je puno tuge jer ne može više da pomogne Luki.

"Ponekad poželim da imam čarobni štapić koji će mu pomoći da krene u svoj život. A onda pomislim, a šta je u suštini život, pun je negativnosti, agresije, mržnje. Možda je bolje za njega što živi u svom svetu bajki i iluzija, koju mu mi kao porodica pružamo. Zaštićen je od svega što druga deca preživljavaju, jer mi kao roditelji nismo uspeli da našoj deci obezbedimo životnu sigurnost. Možda je i bolje što je Luka negde daleko, a opet blizu onih koji ga najviše vole", iskreno je ispričala Maja u emisiji "Kao sav normalan svet".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs