MAJA KUPILA JAKNU U RADNJI POLOVNE ODEĆE, A ONDA JE POGLEDALA U DŽEP: Da li je moguće da ovako nešto postoji?

Maja Somer je rešila da na društvenoj mreži TikTok podeli svoje nesvakidašnje iskustvo nakon kupovine u prodavnici polovne odeće.

Zanimljivosti
Autor:
MAJA KUPILA JAKNU U RADNJI POLOVNE ODEĆE, A ONDA JE POGLEDALA U DŽEP: Da li je moguće da ovako nešto postoji?
Jakna koja krije dugogodišnju tajnu., Foto: printscreen/tiktok/thinklessaboutmen

Maja Somer je kupila kožnu jaknu u prodavnici polovne odeće, nije ni slutila šta će sve pronaći u njenim džepovima.

Maja je neko ko kako kaže obožava da kupuje u prodavnicama polovne odeće, a kada je u jednoj od njih ugledala kožnu jaknu, jednostavno je morala da je kupi.

Mislila je da za male pare dobija kvalitetnu kožnu jaknu, ali kada je nakon kupovine došla kući i počela da pretura po džepovima, shvatila je da dobija mnogo više od same jakne. Ona je otkrila prelepu i srceparajuću tajnu skrivanu dugi niz godina.

@thinklessaboutmen This might be the most special artifact I’ve ever thrifted. #1970s #1960s #timecapsule #vintage #heartbreak ♬ A Day in My Life - Soft boy

Odlučila da svoje neverovatno otkriće podeli na društvenim mrežama i objavila je snimak na kome je priznala da još uvek ne može da veruje šta ima u rukama.

Objasnila je: „Ovu kožnu jaknu sam našla u prodavnici polovne garderobe. Savršeno mi je pristajala, pa sam je kupila i odnela kući“.

Kada ju je ponovo isprobala kod kuće, shvatila je da se u džepu nešto nalazi – mala sveska puna pisama.

Kožna Jakna
foto: Printscreen/TikTok/ thinklessaboutmen

„Na desnoj strani ovog malog dnevnika koji sam otvorila pisalo je četvrtak, 11. novembar 1971.“, rekla je Maja. Ostatak kratkog zapisa je bio srceparajući. Pisalo je: „Prošlo je nedelju dana, a Dajen me nije nazvala niti poslala poruku“.

Tužan je bio i sledeći unos, od 22. novembra iste godine. „Danas bi bila naša deveta godišnjica i 10 godina kako smo zajedno“, napisao je vlasnik jakne, „I ja sam se napio“.

Čini se da raniji zapis od 4. novembra beleži poslednje dane sreće za tajanstveni par. „Dajen i ja smo vodili ljubav jutros. Odveo sam je na doručak, a zatim na posao“, rekao je pisac, „Nisam znao da će to biti poslednji put da je vidim.“

Nakon što je saznala više o misterioznoj Dajen, Maja je rekla da su se njena osećanja prema kožnoj jakni promenila. „Mogla sam da osetim slomljeno srce koje je nosilo ovu jaknu“, rekla je.

U drugim džepovima su se nalazili još fascinantniji predmeti. Pronašla je tri srebrna dolara iz 1921. U drugom džepu je bila mala flaša kanadskog viskija „Seagrams“ iz 1966. a u velikom džepu sa rajsferšlusom na poleđini jakne, pronašla je dnevnik, koji je bio sličan kao mala sveska.

Kožna Jakna
foto: printscreen/tiktok/thinklessaboutmen

Prvi put u 10 godina nisam sa Dajen u ovo doba godine“, glasio je jedan sumorni dnevnički zapis. Novogodišnji zapis od 1. januara 1972. sadržao je samo jednu reč: „Zašto?“

Nadam se da nikada neću završiti ovu knjigu“, napisao je vlasnik na koricama, „Možda će se Dajen vratiti pre mene“.

Maja je bila dirnuta otkrićima i nepotpunom, šokantnom pričom o jakni. „Moj san je da znam istoriju iza odeće“, rekla je, „To je kao vremenska kapsula iz 1971. sa tako dirljivim zapisima od prethodnog vlasnika“.

Kožna Jakna
foto: printscreen/tiktok/thinklessaboutmen

Da li će Maja uspeti da sazna celokupnu priču koja se krije iza ovih dnevnika i da li će uspeti da uđe u trag misterioznim akterima ove ljubavne priče koja zvuči kao odličan filmski materijal, šta mislite? Prenosi Zadovoljna.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs