Teniski spektakl koji nudi za svakog ponešto

Vimbldon van granica tenisa: zanimljiva statistika i zvezde Holivuda

Od broja loptica do zvezdi sa A liste: predstavljamo vam Vimbldon iz drugog ugla
Zanimljivosti
12:52h
Vimbldon van granica tenisa: zanimljiva statistika i zvezde Holivuda
Foto: Celebuzz

Vimbldon, najugledniji teniski turnir je i najslikaniji, a sve što je u vezi s tim turnirom pleni pažnju sveta, pre svih imena pobednika, a potom i detalji koji često nemaju veze sa tenisom.

Svake godine na ovom turniru koristi se 54 hiljade loptica, travnjaci se pažljivo drže na dužini od tačno osam milimetara, oko 28 tona jagoda i dve tone šlaga se poslužuje brojnim posetiocima.

Publika na Vimbldonu popije 200 hiljada čaša Pimsa, 300 hiljada šoljica čaja, 100 hiljada čaša piva i 25 hiljada boca šampanjca.

Potroši se 65 kilometara žice za hiljade reketa koji se koriste u toku trajanja turnira.

Kako se radi o najslikanijem takmičenju belog sporta, red je da pomenemo ko sve prisustvuje ovom događaju. Osim kraljevske porodice, najviše pažnje medija okupiraju devojke i supruge tenisera. Redovan posetilac je urednica američkog Vogue magazina, Ana Vintur (Anna Wintour), supermodeli, poput Naomi Kembel (Naomi Campbell), fudbalski asovi i najpoznatije face velikih ekrana.

Ove godine su se u ložama našli i Bredli Kuper (Bradley Cooper) sa novom devojkom, kao i Džud Lou (Jude Law), koji je na radost ženske publike došao bez pratnje i u skupocenom odelu marke Armani.

Majkl Kejn (Michael Caine), Ben Stiler, Sijena Miler (Sienna Miller), Dejvid i Viktorija Bekam (David i Victoria Beckham) su samo neka od imena koja su prisustvovala ovom teniskom spektaklu tokom proteklih nekoliko godina. Ako tome dodate sportske asove i muzičke zvezde, nije teško zaključiti da je Vimbldon daleko više od igre. Zato i ne čudi što se mlade dame iz viših krugova utrkuju u tome koja će poneti što aktraktivniju haljinu, a ovogodišnja pobednica je svakako Pipa Midlton (Pippa Middleton), koja je prošetala nekoliko fantastičnih haljina kuće Temperley London i našla dečka, na kom možemo samo da joj zavidimo.

Dok iščekujemo finale, moramo da primetimo da je medijska pobednica Vimbldona 2013. godine upravo Pipa, mlađa sestra buduće engleske kraljice, Kejt Midlton (Kate Middleton), kao i da su Ostrvaljni poludeli za lepšom polovinom Novaka Đokovića, te se na svim britanskim sajtovima raspravlja šta će za finale obući Jelena Ristić, a šta Kim Sirs (Kim Sears), devojka Endi Mareja (Andy Murray).

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs