uzela pravdu u svoje ruke

BRINULA JE O STARCU I KUVALA MU, A ONDA JE SILOVAO NJENU DECU: Presudila mu je kuhinjskim nožem - "CEO SVET SE ZAMRZNUO"

Žena je kuhinjskim nožem presudila silovatelju njene dece, pa završila u zatvoru.

Zanimljivosti
Autor:
BRINULA JE O STARCU I KUVALA MU, A ONDA JE SILOVAO NJENU DECU: Presudila mu je kuhinjskim nožem - "CEO SVET SE ZAMRZNUO"
Žena nožem presudila silovatelju njene dece, Foto: Printscreen Youtube/Crime Report Weekly

Kolika je spremnost jedne majke da zaštiti svoju decu i da se žrtvuje za njih, govori i slučaj Sare Sends koja je pre 8 godina, nožem izbola pedofila koji je zlostavljao njenu decu.

Prvi put, javno, za BBC progovorila su i nje atri sina koja su bila silovana od strane se*sualnog predatora.

Naime, Sara je jednog jesenjeg dana, 2014. godine napustila svoj stan sa kuhinjskim nožem. Njena adresa bio je stan Majkla Plesteda, starijeg čoveka koji je silovao njenu decu. Sara je 77 - godišnjeg Plesteda izbola osam puta i na taj način mu presudila.

Važno je istaći da je Plested već bio osuđivan kao zlostavljač, te da je povratnik. On se u to vreme suočavao sa novim optužbama, a bio je optužen za se*sualne delikte nad dečacima u Silvertaunu, delu istočnog Londona u kojem je živeo. Kasnije se otkrilo i da je zlostavljao tri dečaka čija majka mu je presudila.

Za vreme sudskog procesa, imena dečaka nisu smela da budu objavljena, dok je sada po prvi put objavljeno da su tri dečaka koja su bila uključena u ovaj slučaj bili sinovi ubice Majkla Plesteda - Sare Sends.

Sarin najstariji sin Bredli, koji je tada imao samo 12 godina, prošle godine se odrekao prava na anonimnost s namerom da obelodani zlostavljanje. Njegova mlađa braća, blizanci učinili su istu stvar . U trenutku kada je njihov majka počinila ubistvo, imali su 11 godina.

Dečaci su istakli da je odrastanje bez majke, koja je završila u zatvoru, bilo teško, ali da im je u isto vreme drago jer je njihov silovatelj mrtav.

"Osećali smo se sigurnije kad smo znali da ga više nema. Ipak, noćne more nisu prestale. On je doslovno živeo preko puta naše kuće. Godinama sam se bojao otvoriti prozor da ne vidim tu kuću. Budio sam se noćima i plakao za majkom", prisetio se Ris, koji sada ima 19 godina.

Pedofil je dečake silovao samo par meseci nakon što su se doselili u komšiluk, dok je Sara mislila da prisojan i dobar.

"Kad smo se tek doselili mislila sam da je baš pristojan i dobar, ali usamljen, starac. Brinuli smo o njemu, kuvala sam mu, uvek smo mu pravili društvo da ne bude usamljen", otkrila je Sara.

Sara Sends
Sara Sendsfoto: Shutterstock Editorial / Profimedia

Manipulacijom zadobio dečije poverenje

Pedofil je vešto isplanirao kako će da počini silovnje, a poverenje dečaka zadobio je manipulacijom. Nakon što je jednog dana pozvao dečake da dođu kod njega, kako bu mu pomogli u kućnim poslovima, pripremio je teren za gnusno zlodelo.

Plested je silovao blizance, dok je nedelju dana kasnije silovao i najstarijeg sina. Dečaci su sve priznali majci, a pedofil je uhapšen.Čekajući suđenje bio je pušten uz ograničeno kretanje. Međutim, Sara se sa dečacima preselil kod majke.

Nadzorne kamere sve zabeležile

Nakon što je popila flašu vina, Sara je uzela nož i odlučila uzeti pravdu u dvoje ruke. Saru je u noći napada snimila nadzorna kamera kako ide u Plestedov stan. Sara kaže da je htela da ga zamoli da se izjasni krivim po optužbama i poštedi njene dečake muke odlaska na sud.

"Bila sam ljuta. Naravno da mi je žao što sam prekinula jedan život", ispeičala je ona na sudu.

"Shvatila sam da sam napravila ogromnu grešku. Nije pokazivao strah i nije se kajao ni u kom smislu. Rekao je: Vaša deca lažu. Ceo svet se zamrznuo. Imala sam nož u levoj ruci i sećam se da je pokušao da ga zgrabi", ispričala je. Ona tvrdi da nije nameravala da ga ubije.

Dobila je sedam i po godina zatvora, a provela je 4. "Uzela sam zakon u svoje ruke. Uvek sam odgajana da preuzmem odgovornost za svoje postupke", kaže ona sada.

Ceo slučaj na Sarine sinove ostavio je veliku traumu, kao i na sve druge žrtve silovanja. Međutim, najstariji sin ističe da je najvažnije da žrtve ne ćute, već da otvoreno pričaju o svemu.

"Važno je da žrtve progovore. Biće jako teško, ali s vremenom bude bolje. Uvek ih prozovite i prijavite sve policiji", savetuje Bredli.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Sara Sends