potpuno nesvakidašnje!

MEDICINSKA SESTRA IZ ČAČKA IMA NAJČUDNIJE IME NA SVETU: Misle da se šali kad se predstavi, zato je često deo ANEGDOTA

Omiljena Drulović ima najautentičnije ime na planeti, zar ne?

Lifestyle
13:27h Autor:
MEDICINSKA SESTRA IZ ČAČKA IMA NAJČUDNIJE IME NA SVETU: Misle da se šali kad se predstavi, zato je često deo ANEGDOTA
Medicinska sestra iz Čačka ima najčudnije ime na svetu, Foto: Shutterstock

Jedna medicinska sestra koja radi u Domu Zdravlja u Čačku privlači pažnju svojim imenom gde god se pojavi, a sigurni smo da do sada niste čuli da se neko tako zove. Naime, radi se Omiljenoj Drulović, čiji pacijenti ističu da je njeno ponašanje baš u skladu sa imenom.

Kada neko prvi put dođe u tu zdravstvenu ustanu i čuju kako Omiljenu oslovljavaju, obično pomisle da je neka šala ili da je u pitanju nadimak. Sa druge strane, davanje imena novorođenčetu oduvek je imalo veliki značaj u srpskoj kulturi i tradiciji jer ime mu kao lični znak, prema verovanju, određuje dalju sudbinu.

- Ja sam srednja sestra u porodici i tetka koja živi u Nišu mi je dala to ime. Uvek sam bila jedina osoba koja se tako zove i to mi je uvek imponovalo. Neobično je ime za ovaj kraj - rekla je Omiljena Drulović.

Naglašava da niko ne ostaje ravnodušan kada mu se predstavi i čuje njeno neobično ime. Bila je učesnik brojnih zanimljivih situacija.

- Ja sam iz Nove Varoši i tamo me svi znaju, ali kad sam stigla u Čačak, svi su mislili da mi je to neki nadimak. Ne shvataju ozbiljno i često kažu da me neko sigurno mnogo voli, pa me tako zove - priča ova medicinska sestra.

Dogodovštine sa svog prvog radnog dana u gradu na Moravi nikada neće zaboraviti.

- Kad su me predstavili jednoj od koleginica, ona je rekla: „Pa, kako je već omiljena, a tek je došla“ - rekla je uz osmeh.

Od retkih imena kroz Srbiju mogu se čuti još Savijana, Preljub, Tugomir, Trandafil itd. Međutim, trenutno su u trendu kratka imena, a Duško Radović je za sve roditelje imao važnu poruku:

- Birajte imena za svoju decu, kao da će se po njima jednog dana zvati neka ulica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs