puca od samopouzdanja

"TO ŠTO SAM DEBELA NE ZNAČI DA NISAM VREDNA POŠTOVANJA": Marija ponosno nosi 120 kg i ima jasnu PORUKU za sve ŽENE

Srpska influenserka Marija Dimitrijević ima 120 kg i obožava svoje telo. Jedna je od retkih plus sajz modela u našoj zemlji.

Zanimljivosti
20:34h Autor:
"TO ŠTO SAM DEBELA NE ZNAČI DA NISAM VREDNA POŠTOVANJA": Marija ponosno nosi 120 kg i ima jasnu PORUKU za sve ŽENE
Marija Dimitrijević, Foto: Printscreen TikTok/maradimitrijev

Oštri kriterijumi u svetu mode odavno su počeli da se menjaju, te su svoje mesto u modelingu pronašli i plus sajz modeli koji su u poslednje vreme sve popularniji.

Marija Dimitrijević jedna je od poznatijih plus sajz modela na društvenim mrežama u Srbiji, dok se na društvenim mržama predstavlja kao "maradimitrijev". Marija je ostvarena i ulozi majke, a na njenim društvenim mrežama redovno dodaje sadržaj koji obuhvata sve ono što jedna žena tokom dana radi.

"Ja sam dete koje je odraslo na selu, još kao beba sam bila debeljuca i to se nikada nije promenilo. Imala sam jako bezbrižno detinjstvo i verujem da je to velikim delom uticalo na moje samopouzdanje. Moj najveci blagoslov je moja ćerka Nika koja ima 6 godina i mamina je najveća podrška, a trenutno radim na sopstvenom brendu koji se prvenstveno bavi izradom kožne konfekcije i dostupan je ženama svih veličina.", rekla je Marija u intervjuu za Blic Ženu.

Ljubav prema modelingu Marija je nasledila od majke, koja je radila za modne kreatore i dizajnere. Ona ističe da njen blog ima veliki uticaj na menjanje standarda koji su nametnuti, te da ima veliku podršku.

"Mama je radila za mnogo modnih kreatora i dizajnera, šila je najmodernije komade odeće, tako da je ona zapravo i najveci "krivac" za moju ogromnu ljubav prema modi. Pre tri godine sam započela svoj blog i evo danas sa svojih 37 godina sa ponosom mogu da kažem da sam kroz ljubav prema sebi uspela da doprem do velikog broj žena, devojaka pa čak i devojčica koje su na žalost samo bile sputavane od strane društva, jer se na ovaj ili onaj način nisu uklapale u "standarde". Ali, zahvaljujući mom radu i ogromnoj podršci koju sam dobila, danas smo tu da napravimo nove standarde lepote.", objasnila je ona.

Situacija u svetu mode kod nas je znatno drugačija nego u svetu, te su plus sajz modeli u drugim državama više cenjeniji nego kod nas. Marija ističe da želi da nauči žene da poštuju sebe i da budu najbolja verzija sebe, ma u koliko godina imale.

"Kod nas se i dalje smatra da plus sajz influenser promoviše nezdravo i da ima loš uticaj na mlade, a sve što prvenstveno ja želim da postignem jeste da naše žene nauče da vole sebe u bilo kojoj fazi da se trenutno nalaze, da uvek budete najbolja verzija sebe u toj fazi. Zato sam odlučila da pokažem ženama kako i na kojim način mogu da stilizuju sebe i da nošenje širokih majica i helanki nije jedina opcija za nas. Ako je tvoje telo veće u odnosu na telo tvoje drugarice ne znači da je manje vredno, ne znači da treba da bude manje voljeno ili poštovano.", kaže ona.

Marija Dimitrijević
Marija Dimitrijevićfoto: Printscreen TikTok/maradimitrijev

"Sa lošim komentarima, pa čak i uvredama sam se prvi put susrela na društvenim mrežama, a po mom mišljenju je to nedopustivo da dozvolite nekome da vas vređa. Tako da sam se jako zainatila da im pokažem svoju lepotu i vrednosti i da to što sam "debela" ne znači da nisam vredna poštovanja. Tako da je moje najpozitivnije iskustvo zapravo moj uspeh da me nakon što me upoznaju zaprate i počnu da podržavaju.", rekla je Marija o negativnim komentarima sa kojima se redovno suočava na društvenim mrežama kao i većina influensera.

@maradimitrijev Replying to @1vtom ova pesma je jednostavno morala da ide uz ovaj video ?? #fyp #foryou #foryoupage ♬ original sound - maraja0303

Marija ističe da je svet mode kod nas surov prema plus sajz modelima, te da bi bili plus sajz model svakako morate smršati za raliku od pravila koja važe u svetu.

"Koliko još godina treba da prođe da bi dizajneri i modni brendovi imali sve veličine u svojim radnjama? U svetu je to dosta drugačije, ali kod nas, da bi ste bili plus sajz model morate da smršate, da, tako su meni rekli kada sam konkurisala za plus sajz modela u jednoj našoj modnoj agenciji, pošto sam ja konfekciska veličina 48 a plus sajz model koji njima treba je do velicine 44. Tako da, ako jednog dana, kako mi to volimo da kažemo, naš brend dostigne veličinu i ime, a na tome svakodnevno radim, našim pistama će zasigurno hodati i modeli koji će nositi veličinu 26 kao i modeli koji će nositi veličinu 48-50.", objasnila je influenserka.

Marija Dimitrijević
Marija Dimitrijevićfoto: Printscreen TikTok/maradimitrijev

Mnoge devojke zbog viška kilograma gube samopouzdanje, dok kod Marije to nije slučaj. Ona smatra da je ljubav prema sebi veoma bitna kad je reč o samopouzdanju.

"Jako je bitno da volite sebe, jer ako volite sebe voleće vas i drugi i odatle zapravo dolazi svo vaše samopouzdanje. Ono što mi najviše smeta kod devojaka jesu komentari na sopstveni račun kako su se ugojile i kako moraju da smršaju, kako im užasno stoji određeni komad garderobe… nesigurnost je jako loša.", istakla je Marija.

"Ja nikada za sebe nisam rekla da sam debela i da mi se nešto ne sviđa, ono što se meni ne sviđa o tome razgovaram sama sa sobom, a u društvu samo o svojim vrlinama i onda vas ljudi tako i vide i onda će reći "ona tako zrači, njoj sve stoji, zna to da iznese", višak kilograma apsolutno nema veze sa vašim samopouzdanjem. Sve što jednoj ženi treba da bi bila primećena i pozitivno komentarisana je čista kosa, uredni nokti i mirišljava garderoba, a to svako od nas može!", objasnila je ona.

"Samopouzdanje nikada nije loša stvar, to što imate višak kilograma ne znači da ne vodite računa o sebi i o svom zdravlju. Kako vi vidite sebe tako će vas videti i drugi. Uvek radite na sebi i zacrtajte neki cilj, ali ako ste trenutno u fazi koja vam se baš i ne sviđa, ne znači da treba da se zapustite i da čekate da smršate kako biste bile srećne. Ne, sada baš u toj fazi budite srećne i budite najbolja verizija sebe. Gradite samopouzdanje i gde god se pojavite zasigurno ćete imati poštovanje", zaključila je Marija za Blic Ženu.

1 / 5 Foto: Printscreen TikTok/maradimitrijev
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs