luksuz

KAKO JE PUTINOVA NAVODNA LJUBAVNICA POSTALA MILIONERKA? Dugo se KRILO ko joj je poklonio nekretnine

Šuška se da je navodna ljubavnica Vladimira Putina stekla nekretnine čija je vrednost procenjena na 39 miliona dolara.

Zanimljivosti
15:19h Autor:
KAKO JE PUTINOVA NAVODNA LJUBAVNICA POSTALA MILIONERKA? Dugo se KRILO ko joj je poklonio nekretnine
Navodna ljubavnica Vladimira Putina ima nekretnine čija je vrednost 39 miliona dolara?, Foto: Profimedia

Gimnastičarka Alina Kabaeva, javnosti je postala poznata kao navodna ljubavnica Vladimira Putina, a spekulisalo se i da njih dvoje imaju troje dece, dok ona navodno ima veliki uticaj na ruskog lidera.

Veza Putina i Aline nikad nije bila zvanično potvrđena, već je sve ostalo na nivou spekulacija. Prvi je o njoj pisao o Moskovsky Korrespondent 2008. godine. Ubrzo nakon demanta ruskog predsednika muoskovski tabloid je ugašen.

Alina Kabaeva i Vladimir Putin
Alina Kabaeva i Vladimir Putinfoto: Profimedia

Čini se da joj je ova titula donela brojne privilegije, a u više navrata su ona i članovi njene porodice primali poklone od Putinovih najbližih saradnika. Šuškalo se i da je njegov prijatelj iz detinjstva Peter Kolbin Alininoj baki poklonio dva stana u jednom od elitnijih naselja u Moskvi, zbog čega se i ona navodno našla pod sankcijama.

Alina Kabaeva i Vladimir Putin
Alina Kabaeva i Vladimir Putinfoto: Profimedia

Prema pisanju Meduze, Genadij Timočenko ruskog predsednika poznaje još od devedesetih, poklonio je Alininoj porodici luksuzni stan u Sankt Peterburgu, dok je biznisem Giorgi Bajevski Alini je dao zemljište u najprestižnijem kvartu u Moskvi, kao i stan u ruskoj metropoli. Putin je prema navodima pomenutog medija koristio svoje saradnike kao posrednike, te na taj način Alini poklanjao skupe nekretnine.

Ulica Arbat - Moskva
Ulica Arbat - Moskvafoto: FREDRIK SANDBERG / AFP / Profimedia

Mihail Hodarovski je svojim istragom otkrio kako Alina i njena porodica koja uključuje njenu majku, baku i sestru poseduju čak deset stanova u elitnim delovima Moskve i Sankt Peterburga, kao i više zemljišta i nekretninu u Sočiju. Prema njegovoj proceni, ukupna vrednost tih nekretnina je oko 39 miliona dolara.

Alina Kabaeva
Alina Kabaevafoto: Profimedia

Strani mediji prenose i da Alina ima pristup i drugim luksuznim nekretninama, a koje su u Putinovom vlasništvu.

Podsetićemo, nakon što se oprostila od gimnastike, Alina je postala članica parlamenta u Putinovoj stranci Jedinstvena Rusija, a 2015. godine švajcarski mediji objavili su da je Putinu upravo u toj zemlji rodila kćerkicu. Putin je i to demantovao.

Alina Kabaeva i Vladimir Putin
Alina Kabaeva i Vladimir Putinfoto: Profimedia

Američko Ministarstvo finansija je u aprilu ove godine pripremilo sankcije protiv Aline zbog njenog bliskog odnosa sa Putinom, ali te sankcije nikada nisu stupile na snagu zbog bojazni da bi povećale tenzije između dve zemlje. Međutim, Evropska unija i Velika Britanija uvele su sankcije protiv bivše gimnastičarke.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs