PRIPREMA JE POČELA

SAMO ŠTO JE KRALJICA ISPRAĆENA UVELIKO SE PRIPREMA DRUGA SAHRANA: "Nažalost, počinje ozbiljno planiranje"

Operacija čiji je kodni naziv "Menai Bridge" uveliko je počela, a ona uključuje planove oko sahrane kralja Čarlsa III.

Zanimljivosti
15:23h Autor:
Planovi oko sahrane kralja Čarlsa III uveliko se spremaju, Foto: Profimedia

Nakon smrti kraljice Elizabete njenu krunu nasledio je princ Čarls, koji sada nosi titulu kralj Čarls III. Samo što je došao na presto, počeo je da se pravi plan o organizaciji njegove sahrane.

Plan oko sahrane kraljice Elizabete nastao je još 60 - ih, samo par godina nakon što je krunisana. Plan čiji je kodni naziv "Operacija London bridge" uključivao je objavu njene smrti, period službene žalosti kao i detalje oko sahrane. Ceo koncept godinama se modifikovao i dopunjavao sve do njene smrti.

Kraljica Elizabeta
foto: Profimedia

Kralj Čarls III takđe je dobio kodno ime za organizaciju sahrane pod nazivom operacija "Menai Bridge", a naziv je dobila po prvom visećem železnom mostu na svetu u Angleseju, u Velsu.

Prema rečima bivšeg kraljevskog poverenika za zaštitu, Simona Morgana operacija "Menai Bridge" imaće mnogo sličnosti sa operacijom prema kojoj je obavljena organizacija kraljičine sahrane.

sahrana kraljice elizabete, kejt midlton, Megan Markl
foto: Profimedia

"Nažalost, od sutra ujutro počinje ozbiljno planiranje za operaciju Menai Bridge", izjavio je Morgan za Today 19. septembra.

Nakon počinjanja operacije "Menai Bridge", princ Vilijam postaće novi kralj, dok će Kejt Midlton postati kraljica supruga.

Funkcija kodnih naziva uvedena je kako bi se sprečilo curenje vesti o smrti pre nego što se da službena objava.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs