NAJPOZNATIJI KANIBAL DANAS IMA 73 GODINE: Živi na slobodi iako je ubio, a potom i pojeo svoju devojku

Priča o najpoznatijem kanibalu Iseju Sagavi dolazi iz Japana, gde on i danas živi i to kao slobodan čovek

Lifestyle
Autor:
NAJPOZNATIJI KANIBAL DANAS IMA 73 GODINE: Živi na slobodi iako je ubio, a potom i pojeo svoju devojku
Foto: Profimedia

Isej Sagava danas ima 73 godine i veoma je poznat u Japanu. Priča o tome kako je raskomadao Rene Hartevelt i hranio se njenim mesom obišla je svet. Isej nikada nije žalio zbog onoga što je uradio, naprotiv on je ponosan na to.

Tvrdio je da je ubijanje Rene i hranjenje njenim mesom prirodno. Ovaj čovek je jednom u intervjuu rekao da planira da to uradi ponovo! Planirao je kanibalizam tri decenije pre nego što je upoznao Rene.

Kako je sve počelo?

Većina ubica često tvrdi da su ih roditelji zlostavljali ili da su ih maltretirali prijatelji i društvo, ali Isej Sagava, koji je rođen 26. aprila 1949. godine, tvrdi da se nikada nije suočio sa nečim takvim. Bio je jedno od mnogo srećne japanske dece koje su rodili bogati roditelji, zbog čega nikada nije morao da se suoči sa finansijskim poteškoćama kao dete i dok je odrastao, piše historyofyesterday.

Isej Sagava
foto: Profimedia

Ipak, Sagava je rođen slab i krhak, zbog čega je skoro celo detinjstvo proveo sam u kući, okružen knjigama.

Isaj Sagava je obožavao krvave priče koje do detalja opisuju čin ubistva.

Njegov prvi pokušaj ubistva

Isaj nikada nije bio fasciniran ljubljenjem i grljenjem, ali je zato smatrao da je odgrizanje mesa svojih najmilijih savršen način da pokaže naklonost. Obožavao je bele žene, i pitao se kakav li je ukus njihovog mesa?

Isajeva prva žrtva bila je Nemica koja je mirno spavala u svojoj sobi kada je on ušao u sobu, a zatim pokušao da joj odseče deo zadnjice. Isaj je tada uhapšen zbog pokušaja silovanja, ali je slučaj odbačen kada je njegov otac navodno platio ogromnu sumu novca žrtvi.

Isaj se zatim preselio u Pariz da studira književnost, ali je svako veče provodio tako što je u svoju studentsku sobu dovodio prostitutke u želji da ih iskasapi.

Isej Sagava
foto: Profimedia

I desilo se...

Rene Hartevelt je bila 25-godišnja Holanđanka. Nekoliko dana nakon njihovog prvog susreta Isaj ju je pozvala u svoj stan, pod izgovorom da mu pomogne oko nekog ispita.

Isaj je prvo upucao Rene, a potom se seksualno iživljavao nad njenim telom pre nego što ga je isekao na komadiće. Svaki deo svog zločina Isaj je snimio. On je potom danima jeo ostatke njenog tela, a kada su počeli da smrde, bacio ih je u jezero.

Isej Sagava
foto: Profimedia

Hapšenje

Policija ga je uhvatila dok je nosio krvave kofere u kojima su pre toga bili ostaci tela nesrećne devojke.

Dve godine je bio u zatvoru, strpljivo čekajući dan suđenja koji nikada nije došao. Njegov bogati otac je platio veoma dobrog advokata, a onda je Isaj proglašen mentalno nesposobnim za suđenje. Iz tog razloga je bio zatvoren u ustanovi za mentalno zdravlje.

A onda se dešava nešto još bizarnije. Jedan japanski pisac odlazi u ustanovu u kojoj je Isaj bio smešten i radi intervjuu sa njim. Ubrzo Francuska deportuje Isaja u Japan gde on stiče veliku slavu zbog pomenutog intervjua. Nakon testiranja u Japanu, Isaja proglašavaju za mentalno stabilnu ličnost.

Isaj danas ima 73 godine i živi negde izvan Tokija. Poslednji podaci kažu da se bori sa teškom bolešću zbog koje se kreće pomoću invalidskih kolica i hrani preko sonde. O njemu se brine njegov brat, a Isajeva izjava koja i dan danas šokira ljude glasi:

"Želja za jelom ljudi postaje toliko intenzivna oko juna kada žene počnu da nose manje odeće i pokazuju više kože. Dakle, da, još uvek gajim tu želju i ovog puta posebno želim da pojedem Japanku."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs