sve samo ignorisala

BRITANIJA OTKRILA ŠOKANTNU STVAR O KRALJICI: Elizabeta II nije htela da pomogne Novaku Đokoviću kada mu je bilo najteže

Šuška se da kraljica Elizabeta II nije htela da pomogne Đokoviću, a celu priču su pokrenuli britanski mediji!

Zanimljivosti
14:02h Autor:
BRITANIJA OTKRILA ŠOKANTNU STVAR O KRALJICI: Elizabeta II nije htela da pomogne Novaku Đokoviću kada mu je bilo najteže
Kraljica Elizabeta II nije htela da pomogne Đokoviću, Foto: Profimedia

Posle smrti kraljice Elizabete II, jedne od najmoćnijih žena ikada, nailazimo na razne priče o njoj. I dok je većina u pohvalnom kontekstu, britanski mediji su nekoliko dana posle smrti vladarke sa najdužim stažom otkrili da je odbila molbu Novaka Đokovića za pomoć u njegovom najtežem trenutku u karijeru.

Novak Đoković
foto: Profimedia

- Pozivam kraljicu Elizabetu, lidera Komonvelta, da interveniše i da zaštiti ljudska prava mog sina Novaka. Pozivam je da zaustavi političko gonjenje koje trpi od momenta kada je došao u Australiju. Apelujem na nju da zaustavi torturu i progon koji trpi najbolji teniser i slobodan građanin ovog sveta - naveo je Srđan između ostalog u pismu, koji nije mogao da gleda svog sina u takvom stanju.

Kraljica Elizabeta
foto: Profimedia

Naime, prema tvrdnjama britanskih medija, kraljica je ignorisala molbu Novakovog oca i po tom pitanju nije ništa preduzela.

- Kraljica Elizabeta je ignorisala zahtev Novakovog oca i nije se umešala da pomogne Srbinu na Australijan openu. Ona je bila veliki fan sporta, posebno konjičkog. Nije toliko pratila tenis, mada je bila na Vimbldonu nekoliko puta tokom svoje vladavine od 70 godina. Uprkos njenoj nezainteresovanosti, našla se u centru kontroverze tada - piše britanski "Ekspres" .

Iako je imao sva neophodna ovlašćenja, Novak je dobio medicinsko izuzeće da uđe u Australiju, jer se politika umešala u sport. Tadašnji premijer Skot Morison i ministar za imigracije Aleks Houk iskoristili su u potpunosti svoj uticaj i jednog od najboljih tenisera svih vremena su deportovali iz Melburna, posle više nego skandaloznog tremana.

Nakon toga, Novak je igrao na Rolan Garosu, potom je osvojio Vimbldon, ali nije dobio bodove, dok na US openu nije igrao zbog odluke da se ne vakciniše.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs