Trend ili glupost?

BRENDIRANA VREĆA ZA SMEĆE KOŠTA 2.000 DOLARA, A DOMAĆA METLA 4.000 DINARA: "Koji je ovo nivo ludila? Ja sam u šoku!"

Luksuzni modni brend Balansijaga, ali i nešto pristupačniji Zara Home su u samo nekoliko dana podigli prašinu na društvenim mrežama, kada su od stvari koje koristimo po kući, gotovo nevidljivim redizajnom podigli cene do nebesa.

Zanimljivosti
Autor:
BRENDIRANA VREĆA ZA SMEĆE KOŠTA 2.000 DOLARA, A DOMAĆA METLA 4.000 DINARA: "Koji je ovo nivo ludila? Ja sam u šoku!"
Foto: Shutterstock

Trend recikliranja stvari na koje smo navikli da koristimo u kućne svrhe ili komade odeće koje smo nosili kao deca, a koji se prave od najeftinijih materijala, veliki brendovi ubiraju neverovato mnogo profita. Pitamo se kako je to moguće i ko su ljudi koji su spremni da odvoje tu svotu novca za nešto što je svaka prosečna kuća u Srbiji imala od pamtiveka.

Pored uništenih patika koje su mogle da se kupe za 600 dolara i torbe koja podseća na "pijačnu" čija je cena bila par hiljada dolara, sada su na red došle kese za đubre. Ovaj kako su mnogi nazvali modni skandal košta skoro 2 hiljade dolara, a o zaista bizarnom aksesoaru kreativni direktor kaže:

"Nisam mogao da propustim priliku da napravim najskuplju vreću za smeće na svetu, jer ko ne voli modni skandal?", rekao je za medije Dema Gvasalia.

Ne zna se šta je gore - Balensijaga sa ovim proizvodom ili oni što ovo kupuju", "Nemam reči", "Šta je ovo"...

Pored kesa za đubre, još jedan brend je izbacio proizvod zbog koje su istog trenutka počele da gore mreže. U pitanju je Zara Home, linija Inditexa koja proizvodi aksesoare za kuću po dosta visokim cenama.

U njihovoj letnjoj kolekciji se tako našla obična metla od pruća sa detaljima od crvenog i plavog konca kakvu je, čini nam se, imala do skoro ako nema još uvek, svako domaćinstvo.

Njen izgled je dovoljan da shvatite da je reč o identičnoj metli koju možete da pronađete i na lokalnoj pijaci, ali niko ne može da veruje koliko novca treba da se izdvoji za nju.

Dok je u svom kraju možete kupiti za par stotina dinara, u zavisnosti od veličine, "brendirana" je ipak skuplja.

Tako za malu metlu morate da izdvojite 1.490 dinara, dok za "tradicionalnu slamnatu metlu standardne veličine" morate dati skoro 4.000, odnosno 3.990 dinara. Na samom njihovom sajtu piše da metle potiču iz Kine, a ovo je izazvalo opštu buru među tviterašima.

Osim što su pisali da je "cena čist bezobrazluk", mnogi su se u šali pitali "da li metla leti ili sama čisti".

Evo samo nekih od komentara:

"Koji je ovo nivo ludila? Tradicionalna? Ja sam u šoku!", "Na pijaci je 250 dinara", "Što je najgore, kupovaće se, jer je metla ipak Zara", "Dok je ovčica, biće i vune", "Ovo sigurno služi kao dekoracija u kući"...

Šta vi mislite o ovome? Ostavite nam komentar ispod teksta, baš bismo voleli da čujemo vaše mišljenje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs