neverovatno!

"BOŽIJI APOSTOL" BESRAMNO ZLOSTAVLJAO VERNICE I ZARAĐIVAO MILIONE: Ni incest mu nije bio stran

Sveštenik MILIONER koji je od devojaka pravio robinje, zlostavljao decu, a onda bi se BAŠKARIO U PRIVATNOM AVIONU: Skandalozna priča o čoveku kojeg su nazvali "LJUDSKIM OTPADOM"

Zanimljivosti
14:09h Autor:
"BOŽIJI APOSTOL" BESRAMNO ZLOSTAVLJAO VERNICE I ZARAĐIVAO MILIONE: Ni incest mu nije bio stran
Foto: Profimedia

Meksički sveštenik Nason Hoakin Garsija (53), koji sebe naziva ''Božjim apostolom'' na zemlji , poglavar je megacrkve La Luz del Mundo s pet miliona vernika. Naime, on je sve šokirao priznanjem da je tri maloletne devojke učinio svojim seksualnim robinjama.

Spomenutu crkvu je osnovao 1926. godine njegov deda Aron Hoakin, tvrdeći da je dobio božansko prosvetljenje. Zato ju je i nazvao "Svetlost sveta". Na čelo ove verske ustanove došao je 2014. godine, posle smrti svog oca, takođe samozvanog apostola.

Iako je prvobitno osuđen na doživotnu kaznu zatvora, u poslednjem trenutku postigao je nagodbu s tužiocima u Los Anđelesu, koji su ga osudili na 16 godina robije. Čuvši presudu, Garsijine žrtve su veoma burno reagovalo, smatrale su je vlast "pregovarala sa silovateljem".

Ističu da su presudu doživele kao ponovno poniženje, jer su tokom tri sata emtivnog svedočenja ispirčale do detalja šta im je sve Grasija radio. Tih pet devojaka ga je nazvalo: "čudovištem", "odvratnim ljudskim otpadom" i "antihristom".

Nason Hoakin Garsija
foto: Profimedia

- Obožavala sam svog zlostavljača. Koristio me uvek iznova kao žrtveno jagnje odvedeno na klanje - rekla je jedna od devojaka.

Sa druge strane, jedna devojka je naglasila da je crkvi dala 30.000 sati svoga besplatnog rada. Ona je seksualno zlostavljanje ranije nazivala "božijim darom".

Dok su devojke ogolile dušu pred sudijama, Garsija je odbijao sve vreme da ih pogleda.

Sudija Ronald Koen poručio je uplakanim žrtvama poručio:

- Svet vas je čuo, to vam garantujem. Ne prestaje da me iznenađuje šta ljudi rade u ime vere i koliko života je uništeno pod mantrom vrhovnog bića j - istakao je.

On je uhapšen 2019. pri izlasku iz privatnog aviona na aerodromu u Los Anđelesu. Optužen je za silovanje dece i trgovinu ljudima u Kaliforniji. Postoje i gnusne snimci seksualnih odnosa sa maloletnicima, pa čak i incesta između članova porodice. Kada je sklopio nagodbu, iako je prvo sve ošro demantovao, i njegova saučesnica Alondra Okampo pristala da svedoči protiv njega.

Iako je priznao krivicu, crkva La Luz del Mundo izdala saopštenje pohvalivši Hoakinov "integritet, njegovo ponašanje i rad" tvrdeći da su dokazi protiv njega izmišljeni.

Kult megacrkve La Luz del Mundo

U okviru ove crkve se propoveda fundamentalističko hrišćanstvo, koje nameće stroga ograničenja ženama. Prisiljene su da nose veo i da se pokore svojim muževima.

Tokom prošlog veka porodica Hoakin je izgradila mini grad u predgrađu Gvadalahare s visokim hramom u središtu - svojevrsnom Vatikanu svoje crkve. Podigla je i niz drugih hramova širom sveta ukrašenim masivnim bistama u ime porodice.

Kako se priča, tokom svih ovih godina stekli su ogromno bogatstvo, zahvaljujući brojnim donacijama i volontiranju vernika.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs