NEVEROVATNA ISTINITA PRIČA

VAŽIO JE ZA SAVRŠENOG NEŽENJU, A NJEGOVO LICE KRILO JE NAJVEĆE ZLO: Žene nisu imale pojma da lude za SERIJSKIM UBICOM

Čovek ne može ni da zamisli šta se krije iza prelepog osmeha jedne osobe...

Zanimljivosti
10:28h Autor:
VAŽIO JE ZA SAVRŠENOG NEŽENJU, A NJEGOVO LICE KRILO JE NAJVEĆE ZLO: Žene nisu imale pojma da lude za SERIJSKIM UBICOM
Foto: Printscreen Youtube / criminologytube

Godinama je važio za šarmantog, zgodnog i markantnog fotografa - koga su žene obožavale! Rodni Alkala oborio je sa nogu publiku krajem 70 - tih u hit emisiji "The Dating Game". Naime, u okviru nje devojke su birale jednog od trojice kandidata i na kraju bi izašle na sastanak sa njim i to o trošku produkcije. Upravo u ovom formatu Alkala je odneo ubedljivu pobedu.

Dan nakon što je emisija snimljena Šeril, devojka koja je tebalo da ide na sastanak sa Rodnijem, nazvala je producentsku kuću, rekavši im da se previše uplašena da bi otišla na dogovoreni sastanak.

Rodni Alkala
foto: Printscreen Youtube / criminologytube

- Elen, ja ne mogu da izađem sa tim tipom. Čudne vibracije dolaze od njega. Jako je čudan. Nije mi prijatno. Hoće li to biti problem? Odgovorila sam joj da naravno da nema problema - prisetila se jedna od producentkinja Elen Mecger.

Međutim, kada bi se svetla reflektora Rodni bi prestajao da bude šarmantan i duhovit i postajao je okrutni ubica koji je uživao u bolesnoj igri sa svojim žrtvama. I to pretvaranje mu je godinama polazilo za rukom.

Iako je producent emisije odmah je naslutio uznemirujuću auru oko Rodnija, no ignorisao je intuiciju i dao Alkali priliku da se pojavi u šou. Ali, nije mogao ni da pretpostavi da je u tom trenutku ovaj markantni fotogarf već već bio serijski ubica i silovatelj.

Do tog momenta bio je usmrtio pet žena i to sve po istom principu. Davio bi žrtve dok se ne onesveste, a zatim bih ih nasilno budio i silovao.

Sa drzge strane, organizatori emisjie nisu bili mirni, već su detaljno proverili njegov dosije. Šokirale su ih činjenice koje su saznali - već je ležao u zatvoru zbog seksualnog zlostavljanja i bio optužen za pokušaj ubistva osmogodišnje devojčice.

Majk Mecer, izvršni producent pomenute američke emisije koja se prikazivala 60-ih i 70-ih godina prošlog veka, prisetio se koliko je bio zabrinut.

- Imao je mističnu auru oko sebe koja mi je bila krajnje neprijatna - istakao je.

Nakon brutalnog silovanja i zlostavljanja osmogodišnje Tali Šapiro u Los Anđelesu 1968. godine Alkala je pobegao u Njujork, gde je upisao školu glume pod lažnim imenom Džon Berger!

Rodni Alkala
foto: Printscreen Youtube / Canal del crimen

Postao je jedna od najtraženiji begunaca na lici FBI 1971. godine. Da stvar bude još luđa, Rodni se iste godine zaposlio u umetničkom kampu za decu, ovog puta kao Džon Burger ( još jedna varijanta njegovog lažnog identiteta).

U junu te godine u Njujorku ubio je svoju prvu žrtvu - 23-godišnju stjuaredesu Korneliju Krili. Policija je pronašla njen goli leš, na dojkama joj je ostao trag ugriza, a bilo je jasno i da su joj bila začepljena usta nekom tkaninom. Njeno ubistvo nije se rasvetlilo sve do 2011. godine.

U međuvremenu, dvoje dece iz kampa u kom je Alkala radio prepoznalo ga je na plakatu FBI-a, pa je izručen Kaliforniji. Roditelji devojčice Tali nisu joj dozvoli da svedoče protiv njega na suđenju, tako da tužioci nisu mogli da ga osude za silovanje i pokušaj ubistva, već samo za napad.

Dobio je kaznu zatvora od 17 meseci, nakon čega je 1974. pušten na uslovnu slobodu. Samo dva meseca posle toga počinio je novi zločin. Ponovo je uhapšen zbog pada na 13-godišnjakinju, a tada mu je izrečena "neodređena kazna", no potom 1977. ponovo biva pušten na uslovnu slobodu.

Iznenađujuće, ali uprkos činjenici da je osuđivan više puta, Alkali je dozvoljeno da otputuje u Njujork. Nedelju dana nakon odlaska tamo počinio je drugo ubistvo - žrtva je bila 23-godišnja Elen Džejn Hover. Njeno telo pronađeno je u krugu bolnice, a bila je do te mere uništena da su je prepoznali po zubnom kartonu. U rokovniku je zabeležila da će se sastati sa čovekom po imenu Džon Berger, ali policija tada nije ni slutila da je to Alkalin pseudonim.

On je ponovo uhapšen 1979. godine, godinu dana nakon što je učestvovao u emisiji "The Dating Game".

Rodni Alkala
foto: Printscreen Youtube / criminologytube

Kada je leš 12-godišnje Robin Samso pronađen u Los Anđelesa, njeni prijatelji su detektivima ispričali da im je prišao nepoznat čovek na plaži i pitao da li može da ih fotografiše.

Skica osumnjičenog distribuirana je svim policijskim stanicama i zatvorima u zemlji, a službenik za uslovno otpuštanje je odmah prepoznao Alkalu. U njegovom ormariću za odlaganje stvari u zatvoru pronađene su minđuše ove devojčice koje je očito čuvao kao jezivi trofej.

On je 1980. osuđen na smrt zbog ubistva, ali mu je presuda ubrzo poništena. Šest godina kasnije dobio je istu presudu, no ponovo je poništena.

Naknadno je optužen za ubistvo još četiri žene. U vreme kada su se tužioci pripremali za treće suđenje 2003. godine, otkrili su da je DNK ovog čoveka pronađen na nekolko mesta zločina koja su povezana sa nizom silovanja i ubistava.

Da bizarnosti nema kraja, pokazuje i njegovo ponašanje tokom sudskih procesa. Ponašao se kao sopstveni advokat i, čak, pet sati je unakrsno ispitivao sam sebe. Kasnije je priznao da je ubio i Korneliju Krili i Elen Hover. U martu 2010. godine proglašen je krivim za svih pet ubistava i osuđen na smrt.

Tog meseca policija je objavila 120 Alkalinih fotografija, tražeći od javnosti pomoć u identifikaciji. Naime, istražitelji su procenili da je ovaj zločinac ubio između 8 i čak 130 žena!

Alkala, ipak, još nije pogubljen. Njegova smrtna presuda bila je odložena, ali je Kalifornija 2019. zabranila smrtnu kaznu, te je presuda preinačena u doživotni zatvor.

Inspirisan ovom istinitom pričom, "Netflix" upravo radi na novom filmu "Rodney and Sheryl" u kome će jednu od glavnih uloga tumačiti glumica Ana Kendrik.

Ostavrenje "Netflixa" zapravo će pratiti učešće serijskog ubice u pomenutoj emisiji "Rodney and Sheryl", sa posebnim osvrtom na to kako se osećala Šeril, učesnica šoua koja ga je izabrala kao zgodnog neženju s kojim želi dejt. Srećom, odustala je od namere da zaista izađe sa njim.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs