Neverovatno

MULTIMILIONER (78) OSUĐEN NA DOŽIVOTNI ZATVOR: Ubijao godinama, nije mogao da se zaustavi! Evo ko ga raskrinkao!

I bogataši ubijaju

Zanimljivosti
Autor:
MULTIMILIONER (78) OSUĐEN NA DOŽIVOTNI ZATVOR: Ubijao godinama, nije mogao da se zaustavi! Evo ko ga raskrinkao!
Foto: Profimedia

Bogati američki naslednik Robert Darst, proslavljen po dokumentarcu na televiziji HBO, osuđen je na doživotni zatvor u sudu u Los Anđelesu bez mogućnosti uslovnog oslobađanja, zbog ubistva najbolje prijateljice.

Multimilioner (78) proglašen je krivim u septembru za ubistvo prijateljice Suzan Berman u njenoj kući u Beverli Hilsu 2000. godine, da bi je sprečio da govori policiji o nestanku njegove supruge Katlin dve decenije ranije.

Taj zločin je ubistvo svedoka“, rekao je sudija Mark Vindam, pre nego što je izrekao kaznu.

„Ta okolnost je u ogromnoj meri otežala taj strašni i uznemirujući zločin“, dodao je sudija.

Sudija je odbacio zahtev odbrane za novo suđenje, ocenivši da ima dovoljno dokaza, i to zastrašujućih, o njegovoj krivici.

Sud je saslušao i sina žrtve. Rođaci Suzan Berman molili su ga pred sudom da kaže gde se nalazi telo njegove supruge Katlin.

Robert Darst
foto: Profimedia

Izjasnio se da nije kriv

Tokom suđenja Robert Darst koji se izjasnio da nije kriv, skoro nepomično je sedeo u svojim kolicima.

Tužioci smatraju da je Suzan Berman pomogla Robertu Darstu da prikrije svoju ulogu u ubistvu supruge Katlin i da je Darst ubio Berman da bi je sprečio da odgovara njujorškim policajcima koji su ispitivali nestanak njegove supruge 1982. godine.

Crna ovca jedne od najvećih njujorških porodica vlasnika nekretnina Robert Darst uhapšen je u martu 2015. godine, uoči emitovanja poslednje epizode biografskog dokumentarca u šest delova na HBO „Džinks“.

Serija se bavila drugom krvavom epizodom iz života Roberta Darsta, ubistva suseda koga je kasnije raskomadao i bacio u more. On je oslobođen krivice za taj zločin, zahvaljujući vojsci prestižnih advokata koji su ga branili na osnovu raznih argumenata, uključujući legitimnu odbranu, slučajno ispaljivanje metka i činova počinjenih pod uticajem alkohola.

U dokumentarcu „Džinks“ izgledalo je kao da je Darst nehotice priznao krivicu, kada je sebi u bradu mumlao dok je bio u toaletu a bežični mikrofon mu nije bio isključen: „Šta sam uradio, očigledno sam ih sve ubio“.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs