Pročitajte

Ubio najlepšu ženu Holivuda u 9. mesecu trudnoće: Stigla ga Božja kazna koju je zaslužio! (FOTO)

"Svi smo mi Bog, ali svi smo mi i Sotona onoliko koliko smo i Bog. Svi smo mi sve, ali svi smo i ništa. Moramo biti svesni sebe i osvestiti se!", izjavio je prilikom jednog intervjua Čarls Menson, čovek koji je 1971. godine osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog organizovanja ubistva osmoro ljudi.

Vip priča
10:13h Autor:
Čarls Manson, Foto: Profimedia

Vođa opskurnog kulta je u dobi od 83 godine umro u kalifornijskom zatvoru, javile su agencije.

Menson i njegovi sledbenici počinili su neke od najmonstruoznijih zločina prošlog veka, a sve u ime uverenja i pripadanja sekti Čarlsa Mensona.

Počinili su višestruka ubistva, a između ostalog ubili su i poznatu glumicu Šeron Tejt, suprugu reditelja Romana Polanskog, koja je bila u devetom mesecu trudnoće. Menson i njegovi saradnici činili su tzv. "Porodicu Manson" iako nisu bili u nikakvoj rodbinskoj vezi, a predstavljali su svojevrsni kult koji je nastao kao mešavina hipie kulture i sektaškog ekstremizma.

Svirepo ubijena u 9. mesecu trudnoće: Tragična životna priča najlepše žene Holivuda (FOTO)

foto: Profimedia

Po Mansonovim naređenjima članovi njegove "porodice" počinili su nasilna ubistva, za koja je on verovao da su početak "Helter Skelter" rata.

Iako su Manson i njegovi saradnici osuđeni na smrt, već sledeće godine je ukinuta smrtna kazna u Kaliforniji pa su im presude automatski promenjene u doživotne zatvore.

Čarls Menson je svoju smrt u 83. godini tako dočekao u zatvoru Korkoran u središnjoj Kaliforniji. Čak jedanaest puta tražio je pomilovanje.

Prema nekim novim saznanjima forenzičara Menson i njegovi sledbenici su ubili više ljudi nego se to do sada mislilo.

Čovek koji je pomogao da Menson i članovi kulta završe u zatvoru, bivši pomoćnik državnog tužitelja Stiv Kej, ne isključuje mogućnost da su Mensonovi ubili još ljudi: "Osudili smo ih za sva ubistva koja smo tada mogli dokazati. Jesu li možda ubili još nekoga? Moguće."

Čekali su bebu, a onda je ona ubijena: Iza neverovatne ljubavne priče krije se strašna tajna! (FOTO)

foto: Profimedia

Menson je rano započeo s kriminalom, kada je nakon serije pljački sa 12 godina završio u popravnom domu. Njegov socijalni radnik zaključio je da se radi o agresivno antisocijalnoj osobi visoke inteligencije (121 IQ). U jednom od popravnih domova silovao je drugog dečaka držeći mu nož pod grlom, nakon čega je završio u pravom zatvoru. Nakon dve godine postao je uzoran zatvorenik i pušten je u maju 1954.

Vrlo brzo se ponovno našao u zatvoru zbog krađa, učestvovanja u prostituciji i agresivnih napada, gde je tokom jedne od procena zabeleženo da Manson ima "retko viđenu potrebu da bude u centru pažnje". Drugi put je pušten 21. marta 1967.

Nakon toga najpre je ušao u muzičke krugove koji će postupno dovesti do ubistva Šeron Tejt, a potom je sreo i devojku koja se nije previše protivila da njen dečko u njihov stan dovodi i druge devojke. Tada se i rodila ideja "porodici".

Roman Polanski u četiri zida

Menson je verovao kako će u Americi doći do "rata među rasama" iz kojeg će on izaći kao vođa novog društvenog poretka, a čak mu je i uspelo da uveri svoje sledbenike kako je on reinkarnacija Isusa Hrista. Da, u tome su mu pomogle droge, a oni koji su ga u to vreme poznavali pripisuju mu i neverovatnu harizmu kojom je privlačio sledbenike pa ih uvlačio u svet svog izopačenog kulta.

O Mansonu i njegovim sledbenicima snimljen je čak i film „The Manson family“.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...