slavlje na dvoru

Britanska kraljica Elizabeta II i princ Filip proslavili 70. godišnjicu braka: On je moja snaga! (FOTO)

Najmoćnija žena Velike Britanije, kraljica Elizabeta II. i njen suprug, princ Filip, izgledaju srećno i zadovoljno na novoj fotografiji koju je kraljevska palata pustila u javnost....

Vip priča
10:10h Autor:
Britanska kraljica Elizabeta II i princ Filip proslavili 70. godišnjicu braka: On je moja snaga! (FOTO)
Kraljica Elizabeta II i princ Filip, Foto: Profimedia

Portret Elizabete i Filipa snimljen je u sobi za crtanje u dvorcu Vindzor, a dok princ izgleda simpatično u "nesparenom odelu", kraljica naprosto blista u jednostavnoj beloj haljini i nakitu od bisera.

Ljubavna priča ovih dalekih rođaka navodno je počela kada je Elizabeta imala samo 13 godina, a zgodan, plavokos Filip 18. Videla ga je dok je igrao tenis i zaljubila se na prvi pogled...

10 stvari koje sme samo kraljica Elizabeta: Niko ne može da je tuži, može svakom da oduzme dete!

foto: Profimedia

Kada su se venčali, Elizabeta je imala 21 godinu, a Filip 26 godina i već je odslužio vojsku. Filip je tada svoju buduću suprugu verio elegantnim dijamantskim prstenom koji je romantično dao da se izradi koristeći dijamant iz tijare svoje majke.

Jedna stvar bez koje kraljevska porodica nigde ne ide: Morbidno pravilo uvela kraljica Elizabeta!

foto: Profimedia

Pre venčanja, mnogi su negodovali oko Elizabetinog izbora budućeg supruga jer su smatrali da Filip nije odgovarajućeg porekla ili da je previše arogantan.

Kraljica Elizabeta voli dobru kapljicu: Šokiraće vas koliko alkohola popije svakog dana!

foto: Profimedia

Ipak, ostao je uz svoju kraljicu u dobru i zlu, kao najveća podrška, a par je 1948. godine dobio sina Čarlsa, i 1950. devojčicu Anu.

1997. godine, na proslavi slavnog para, britanska kraljica, koja retko govori o privatnom životu, izjavila je: "On je, jednostavno rečeno, bio moja snaga proteklih godina."

65 godina na tronu: Kraljica Elizabeta nikad ne slavi ovaj datum, evo zašto!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs