OVO JE NEVEROVATNO!

IRENA MATEJIĆ IZ MLADENOVCA JE 2011. GODINE DOBILA PREMIJU NA LOTU: Nećete verovati šta joj se posle desilo!

Ireni se sreća osmehnula pre više od decenije, kada je osvojila sedmicu na lotou! Ističe da joj novac jeste promenio život, ali nije doneo sreću. A pre tri godine je umalo ponovo postala milionerka!

Zanimljivosti
16:35h Autor:
IRENA MATEJIĆ IZ MLADENOVCA JE 2011. GODINE DOBILA PREMIJU NA LOTU: Nećete verovati šta joj se posle desilo!
PROFIMEDIA/ ILUSTRACIJA, Foto: Profimedia

Irena Matejić (43) iz Mladenovca, jedina je srpska loto milionerka koja je javno priznala da je dobila 2. 000 000 evra 2011. godine!

Par godina kasnije, 2019, zamalo da joj pođe za rukom da osvoji i drugu sedmicu - jedan broj joj nedostajao da dobije šest miliona evra i ponovo se obogati. Kako je pričala za Informer, u tom slučaju dala bi u humanitarne svrhe, crkvi i deci u Zvečanskoj.

Život pre sedmice na lotou

Irena je svojevremeno pričala da živi sa ćerkom, a da je radila u agenciji koja se bavi prodajom apartmana na Zlatiboru i Kopaoniku. Novac je uglavnom trošila na putovanja.

- Pare ne mogu da kupe sreću. Koliko god novca da dobitnik pokloni porodici i prijateljima, niko nikada nije zadovoljan onim što mu date. Jer ljudi očekuju od vas da im novcem rešite sve probleme. Ja sam i pre lotoa imala jako aktivan život, ali očigledno nisam uspela da shvatim neke stvari na vreme. Ali nikad nije kasno. Sad znam gde sam grešila - kaže Irena, koja se razvela vrlo brzo nakon što se obogatila.

Loto
foto: Shutterstock

Preko noći postala milionerka

Kada je saznala da je postala milionerka, Irena je trčala po komšiluku i vikala: "Dobila sam sedmicu!", a potom je u jednom kafiću u Beogradu pored svog butika organizovala veliko slavlje za prijatelje, komšije, novinare. Priča se da je čak i svoj deci koja su prolazila ulicom kupovala sladolede.

A kada je naplatila dobitak, odmah je počela da živi luksuznim životom.

Istetovirala dobitnu kombinaciju

Na leđima je istetovirala dobitnu kombinaciju, kao detalj koji joj je promenio život iz korena.

Kupovala je skupocene automobile, odlazila na ekskluzivna putovanja, pa se zbog toga pričalo i da je bankrotirala.

Umalo da dobije još jednu sedmicu

U januaru 2019. godine za malo joj je izmakla sedmica rekordnog iznosa. A tada je rekla za Informer:

- Zamislite, prošlog utorka sam umalo ponovo dobila sedmicu. I to ovu rekordnu, od šest miliona evra. Imala sam sve iste brojeve koji su izvučeni, samo je kod mene na listiću umesto desetke bila osmica. To mi je donelo šesticu, ali ovaj put ona nije bila velika i iznosila je 85.546 dinara, jer ju je pogodilo 50 igrača. Bez obzira na to, nastaviću da popunjavam listiće i da pokušam da budem prva u istoriji srpskog lotoa koja je dobila dve "sedmice". Obećala sam da ću, ako se to bude dogodilo, sav novac od premije dati crkvi i deci bez roditelja u Zvečanskoj, a sebi neću zadržati ni dinara. Biću zadovoljna ulaskom u Ginisovu knjigu rekorda - šali se Matejićeva.

Loto
foto: Profimedia

Nije želela da se sazna za dobitak

Priznala je da zapravo nikada nije želela da javnost sazna da je dobila sedmicu na lotou, već je otkrivena pošto nije mogla da sakrije radost.

- Sve što se tiče te sedmice se dogodilo slučajno. Prvo dobitak, a potom i to da me otkriju, samo zato što sam se glasno radovala. Ja nikada nisam želela da cela Srbija zna da sam dobila milione na lotou. Zbog toga i sada, iako sam širokom auditorijumu poznata kao dobitnica loto sedmice, ne volim da pričam o tome. Veliki broj medija mi je tražio intervjue, ali kao što ste videli, prethodnih godina se nisam pojavljivala u javnosti i ne planiram da se eksponiram ni ubuduće - kaže na kraju razgovora Irena Matejić.

Pretila da će zapaliti auto-servis, bila uhapšena

Pre nekoliko godina, Irena Matejić je imala incident u jednom auto-servisu, nakon čega je uhapšena. Ona je navodno pretila da će da zapali servis u Mladenovcu u kome je popravljala svoj automobil.

Kako su tada pisali mediji, loto milionerka je kod majstora odvezla svoj džip BMW X6, koji je kupila od nagrade, ali nije bila zadovoljna popravkom, pa je odbila da plati račun.

Majstor joj je zbog toga skinuo sva četiri točka sa automobila i nije želeo da ih vrati nedeljama. Zbog toga je rezignirana Irena jednog dana otišla u auto-servis, polila automobile benzinom i pretila da će ih sve zapaliti, zbog čega je i uhapšena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs