6 godina bez gage nikolića

NEMOJ DA IZIGRAVAŠ PRLETA IZ OTPISANIH! SILAZI DOLE: Glumac otkrio anegdotu sa Gagom i Milenom kada se tresao Beograd!

Na današnji dan pre pet godina napustio nas je veliki Gaga Nikolić. Prijatelj srpskog glumca se prisetio anegdote sa Milenom Dravić

Lifestyle
Autor:
NEMOJ DA IZIGRAVAŠ PRLETA IZ OTPISANIH! SILAZI DOLE: Glumac otkrio anegdotu sa Gagom i Milenom kada se tresao Beograd!
Foto: Kurir / Dragan Kadić

Velikan srpskog glumišta Dragan Nikolić bio je jedan od najvoljenijih dramskih umetnika bivše Jugoslavije. Napustio nas je 11. marta 2016. godine nakon duge i teške bolesti u 72. godini.

Legendarni glumac iza sebe je ostavio brojne uloge i neizbrisiv trag u srpskoj kinematografiji. Njegova ljubav sa Milenom Dravić bila je jedna od najlepših ljubavnih priča. Važili su za simbol večne ljubavi.

Venčali su se u pauzi za ručak, na snimanju filma "Kako su se volele dve budale", a kuma im je bila koleginica Seka Sablić.

Dragan je u svet glume zakoračio davne 1964. manjom ulogom u filmu "Pravo stanje stvari". Od tada pa sve do smrti udahnuo je život kultnim herojima, među kojima su Džimi Barka, legendarni Flojd, simpatični Prle, šarmer Popaj, divlji Vlah-Alija i gradski vitez Urke.

Njegovog komšiju s Vračara i danas uspešnog glumca Pavla Pekića za Gagu i Milenu vežu samo najlepše uspomene.

Pavle Pekić
foto: Kurir/Dragana Udovičić

"Naš kraj bio je glumački. Vrata do mojih živeli su Đuza Stojiljković i njegova prva supruga Olgica, u zgradi pored je stanovao Predrag Pepi Laković, a na tom mestu nekada je bila rodna kuća Bate Stojkovića... Na dvadeset metara prema Hramu Svetog Save bila je kuća Mire Stupice, a u našoj ulici, u zgradi na poslednjem spratu stanovali su i Milena i Gaga", rekao je Pekić i otkrio šta posebno pamti.

Reč je o anegdoti s glumačkim parom iz svog detinjstva, kad su svi izašli napolje zbog velikog zemljotresa u Rumuniji. I ceo Beograd se tresao.

Dragan Nikolić, Milena Dravić
foto: Kurir / Dado Đilas

"Milena je vikala sa ulice Gagi, koji je stajao na terasi njihovog stana: Nemoj da mi izigravaš Prleta iz 'Otpisanih', Dragane, silazi dole!'. Naravno da je nije poslušao. On je bio svoj".

Dragana Nikolića je upoznao i počeo s njim da se druži kao gimnazijalac.

"Porodica moje školske drugarice družila se s Gagom. Shvatio sam tada koliko je on jednostavan, normalan i skroman čovek. Bio sam fasciniran njime. Zanimalo me je kako izgleda taj svet iza kulisa. Vrlo brzo smo počeli da igramo preferans. Celo bombardovanje smo proveli kod njega u stanu igrajući karte".

Pavle je Milenu upoznao kasnije, a dobio je priliku da igra s njom u predstavi "Harold i Mod" u Beogradskom dramskom pozorištu.

"Bili smo komšije i imali smo običaj da se kući vraćamo zajedno. Jednom joj je pozlilo tokom predstave, ali nije želela da prekine izvođenje. Zvali smo Hitnu pomoć, a kako se spustila zavesa, ustanovilo se da nije ništa ozbiljno. Milena me je molila da posedim s njom u stanu. Proveli smo tri sata. Gaga je tad bio bolestan, a ona je pričala o njemu i toj velikoj ljubavi ".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs