obavezno pročitajte

DANI SU VAM PREDVIDLJIVI, TEŠKO SE NOSITE SA STRESOM: 3 znaka da vam je potrebna radikalna promena u životu!

Postoje događaji koji nateraju čoveka da razmisli o svom životu i donese odluku da nešto u vezi sa njim promeni. Nije potrebno, međutim, da se desi nešto strašno da biste odlučili da napravite manje ili veće izmene u svom životu. Novi početak je ponekad poželjan i kada nas ništa ne tišti.

Zanimljivosti
Autor:
DANI SU VAM PREDVIDLJIVI, TEŠKO SE NOSITE SA STRESOM: 3 znaka da vam je potrebna radikalna promena u životu!
Foto: Shutterstock

Prema psihologu Šonu Groveru, pravi momenat za promenu prepoznaćete po sledećim znacima:

1. Vašem životu nedostaju radost i uzbuđenje, a dani su vam depresivno predvidljivi. Čini vam se kao da ste zarobljeni u dosadnoj rutini u kojoj je svaki dan isti i nemate čemu da se radujete;

2. Patite od hroničnog stresa i čak vrlo jednostavni zadaci vam teško padaju. Ne možete da se naterate da pospremite stan, a odlazak kod prijatelja i rodbine vam deluje kao šetnja ka vešalima;

3. Stalno ste razočarani. Stvari se nikada ne odvijaju onako kako ste planirali, zbog čega vam se čini da se ceo svet urotio protiv vas.

Ako se prepoznajete u ovim znakovima, vreme je da napravite neku promenu u svom životu. Pre nego što date otkaz, međutim, imajte na umu da nije svaka promena sama po sebi dobra, već je potrebno da pre nego što je načinite, podrobnije razmislite o svojim planovima za budućnost. U ovakvim situacijama nije loše ni potražiti savet terapeuta, mentora ili neke druge osobe od poverenja.

Važno je da vaša promena ne uključuje samo izmenu vašeg okruženja, bilo da se, na primer, selite ili menjate posao, već i promenu u vašem ponašanju i razmišljanju. Tek kada poradimo na sebi, možemo da očekujemo pozitivne rezultate naših odluka.

Ako ne znate šta treba da promenite u svom životu, savetujemo vam da napravite jedan zanimljiv misaoni eksperiment. Zamislite sebe u budućnosti kako izgovorate sledeću rečenicu: „Hvala bogu, odlučio sam da ________ pre 20 godina“.

Ova rečenica će vas stimulisati da dobro razmislite kako da popunite prazno polje u njoj i otkrijete šta vam je stvarno važno u životu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs