Specijalan režim ishrane

Trudna slonica mora na dijetu: Tes treba da smrša oko 230 kilograma

Ova azijska slonica trenutno teži oko 3.500 kilograma, što znači da je gojazna. Zapravo već ima kilažu koja je normalna za kraj trudnoće. Ukoliko bi još dobila na težini, slonica bi imale velike komplikacije na porođaju, naveli su veterinari
Zanimljivosti
17:04h Autor:
Trudna slonica mora na dijetu: Tes treba da smrša oko 230 kilograma
Foto: Ilustracija: AP

Čuvari u zoološkom vrtu u Hjustonu stavili su trudnu slonicu po imenu Tes na poseban režim ishrane i vežbi kako bi joj pomogli da smrša pre porođaja koji bi trebalo da nastupi za oko godinu dana.

"Odlučili smo se na ovaj korak kako bismo je pripremili za taj važan događaj. Sa približavanjem porođaja, slonica će se sve manje kretati i biti sve manje aktivna", objasnila je predstavnica zoo vrta Deril Hofman.

Tes će morati da smrša oko 230 kilograma, prenosi AP. Ova azijska slonica trenutno teži oko 3.500 kilograma i "malo" je gojazna. Zapravo već ima kilažu koja je normalna za kraj trudnoće. Ukoliko bi još dobila na težini, slonica bi imale velike komplikacije na porođaju, naveli su veterinari.

Tes će od sada dobijati manje kaloričnu hranu, a moraće da svakog jutra, pre dolaska posetilaca u vrt, prevali 3,2 kilometra unutar svog ograđenog prostora. Takođe će morati da radi gimnastiku, tj. specijalne "joga-vežbe za slonove", kako bi ojačala mišiće. Tesin gubitak kilograma nije drastičan slučaj. To je kao kada osoba teška 90 kilograma smrša pet kilograma. Azijski slonovi mogu da teže i do pet tona.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs