Neverovatno

Šokantan potez vlasti Australije: Ubili 700 koala jer nisu imale šta da jedu!

Ono što su učinili je šokantno, zašto su dozvolili da se situacija do te mere degradira - pitaju iz fondacije za zaštitu koala
Vesti
21:58h Autor:
Foto: Thinkstock

Australijske vlasti ubile su oko 700 koala na jugoistoku zemlje gđe su ti mali torbari umirali od gladi, izjavila je danas Lisa Nevil, ministarka za životnu sredinu države Viktorija.

 

Koale su uspavane u periodu između 2013. i 2014. godine u oblasti Kejp Otvej, objasnila je ona.

 

"Operacija je bila nužna kako bi se izbegle patnje koala koje nisu imale šta da jedu", objasnila je Nevil u izjavi za australijsku televiziju ABC, dodavši da je ukupno ubijeno 686 jedinki. Ona je rekla da ekipa stručnjaka radi na zbrinjavanju koala, ali nije isključila mogućnost novih ubijanja.

 

Najstariji Australijanac (109) plete džempere pingvinima - Dobro se dobrim vraća! (FOTO)

 

"Iskustvo pokazuje da preseljavanje koala ne daje rezultate i da, naprotiv, može da izazove još veće patnje", kazala je australijska ministarka. Australijska fondacija za zaštitu koala (AKF), koja procenjuje broj tih torbara na 100.000, okrivila je za tu dramatičnu situaciju lokalne zvaničnike.

 

"Ono što su učinili je šokantno, zašto su dozvolili da se situacija do te mere degradira", upitala je prekorno direktora AKF-a. Saznavši za tu vest, ruski zvaničnici su izrazili nadu da koala s kojom se predsednik Vladimir Putin fotografisao na samitu G20 u Brizbejnu nije bila među ubijenim životinjama.

 

"Nadamo se da životinje s kojima su se lideri G20 slikali tokom samita u Brzibejnu nisu među onima nad kojima je izvršena eutanazija", navela je na Fejsbuku ambasada Rusije u Australiji.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...