obavezno pročitajte

Smanjite pritisak na sebe: Ove 4 odluke će vam popraviti celu godinu!

Poznato je da se nova godina povezuje sa novim počecima i tako se često donose razne odluke i postavljaju novi ciljevi. To u nekim situacijama može da nas pokrene i motiviše, ali često stavljamo previše pritiska na sebe i razmišljamo o nekim nerealnim situacijama. Zato u svakom smislu treba biti vrlo oprezan, naročito u aktuelnom trenutku.

Zanimljivosti 14.01.2021. - 14:57h Autor: Stil / Citymagazine.rs
Foto: Shutterstock

Mnogi su jedva čekali da se završi neslavna 2020. godina, sa željom da 2021. donese mnogo lepše trenutke, što je i razumljivo i očekivano. Međutim, jedno je priželjkivati nešto i nadati se ostvarivanju pojedinih želja, a drugo donositi strogo zacrtane odluke koje se moraju ostvariti. Četiri odluke u nastavku imaju cilj ne da vas ograniče, već učine da se osećate bolje i pre svega, psihički lakše.

 

Smanjite pritisak na sebe

 

Umesto fokusiranja na neka ograničenja i zabrane, budite ljubazniji sami prema sebi i nemojte se osuđivati odmah na početku godine. Ne treba se potpuno opustiti i prepustiti lošim navikama, već sagledati sebe iz nekog drugog ugla i čestitati sebi na svakoj dobroj odluci i postupku, jer ćete tako biti zahvalniji za sve ono lepo što vam se dešava. Ovo podrazumeva i uživanje u sitnicama.

 

Budite aktivni

 

Ne, ovo ne znači da morate svakog dana da vežbate određeni broj sati da biste uspeli, već jednostavno da u svoju svakodnevicu ubacite bilo koju vrstu fizičke aktivnosti. Možda će vam vežbe odgovarati, možda šetnja, možda joga, ali krenite lagano i vidite šta vam prija. Organizam će i sam reagovati na te male promene i staviti vam do znanja da mu prijaju.

Razgovarajte sa prijateljima

 

Možda druženje u tradicionalnom smislu nije baš izvodljivo, ali to ne znači da treba da se potpuno izolujete od porodice i prijatelja. Tu su telefoni i video pozivi koji i te kako mogu poboljšati raspoloženje sagovornicima. Ne postavljajte striktan cilj kada koga zovete, već probajte da vidite kakav efekat razgovor ima na vas i onda ćete i sami poželeti da češće to činite, a druga strana će vam biti zahvalna.

 

Budite svesni svog stava

 

Način razmišljanja i generalni stav umnogome utiču na to kako se osećamo, odnosno ukoliko su vam misli prevashodno negativne, teško je osećati se lepo. Nije potrebna neka nauka da se dođe do toga i svi znamo da ne možemo da idemo okolo sa lažnim osmesima na licima, ali možemo da probamo da smanjimo efekat koji loše vesti i dešavanja imaju na nas. Zaštitite sebe od toga koliko možete i probajte da više fokusa stavljate na ono što vam prija, jer misli direktno utiču na to kako se osećate i kako vaše telo reaguje.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...