PSIHOLOGIJA ŽIVOTA

Kad prestanemo da je jurimo za srećom, ona sama pronađe put do nas: Neprocenjive lekcije koje treba dobro upamtiti!

Ponekad moramo da pustimo stvari da idu svojim tokom...

Zanimljivosti
Autor:
Foto: Shutterstock

Sreća i lepi trenuci u životu uglavnom dođu kad ih namanje očekujemo. Ponekad nije poenta u konstantnom traganju i jurenju, već puštanju sreći da sama pronađe put do nas. To ne znači da trebamo potpuno da odustanemo, već da budemo strpljivi i da nikad ne prestanemo da verujemo da će sreća doći.

Ako malo razmislite, shvatićete da su vam se najlepše stvari, zapravo, dogodile neočekivano.

Ako uporno radite i verujete da će dobre stavari pronaći put do vas, tako će i biti. Sve dobre stvari u životu zahtevaju strpljenje i rad. Prepustite se i verujete da zaslužujete samo najbolje. Podsvesno mišljenje se uvek projektuje na stavaran život.

Pored vere u bolje sutra potrebno je imati i ispravan pristup životu. Ove lekcije morate naučiti što pre, u suprtnom nećete iskoristiti maksimalo ovaj život:

Naše misli stvaraju emocije i transformišu ih u realnost. Ako se zatvorimo u sebe zajedno sa svojim nezadovoljstvima i razočaranjima, onda teško možemo dozvoliti da nam stvarni život pokaže svu svoju čaroliju.

Mantra za uspešan život: Izgovorite ovo svakog jutra i sreća će doći!

foto: Shutterstock

1. Život konstantno teče. Iskoristite maksimalno svaki dan

Šta znači pustiti stvari da idu svojim tokom? U osnovi puštanje znači dopuštanje sebi da živite, uživate u malim, svakodnevnim stvarima života. Ne gubite fokus sa cilja koji želite da postignete, ali ne treate da trošite svu energiju na to, jer će život samo proćipored vas, a da to nećete ni osetiti. Na putu ka uspehu se moramo i zabaviti.

2. Poverujete da najbolje tek dolazi

Ovo je način da svaki dan dube dobar. Verujte da najbolje tek dolazi, ali uživajte sada, u ovom trenutku. Nedavno sprovedeno istraživanje je pokazalo da previše vremena trošimo žaleći za prošlošću i maštajući o budućnosti, a to ne vodi nikuda.

Dozvolite sebi da sad, ovog momenta, budete srećni i ako tako počnete da živite cilj će biti sve bliži.

3. Gledajte na prepreke kao na izazove

Porazi i padovi su sastavni deo života i na njih treba gledati kao na priliku za rast i napredak, a nikako kao nešto zbog čega bismo odustali od puta ka cilju.

4. Oslonite se na intuiciju

Intuicija će vam uvek biti najbolji saveznik i reći vam u kom smeru da krenete.

Mudre reči velikog pisca i boema, koje svako mora da čuje: Bog čuva Srbiju, pandur ćupriju, a budala pare!

foto: Shuterstock

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs