LAMA JE BILA PROBLEM

Ne, nije vic: Kako je lama razorila prijateljstvo i saradnju dva muzička džina - Majkla Džeksona i Fredija Merkjurija?!

Dva muzička velikana bili su bliski prijatelji i planirali su zajedničku saradnju. Međutim...

Zanimljivosti
Autor:
Ne, nije vic: Kako je lama razorila prijateljstvo i saradnju dva muzička džina - Majkla Džeksona i Fredija Merkjurija?!
Foto: Printscreen Youtube / Homemadesimple

Majkl Džekson i frontmen grupe Queen Fredi Merkjuri upoznali su se početkom 80-tih godina na nastupu Queena u Los Anđelesu i od tada su ostali u bliskom kontaktu iz koga se razvilo i prijateljstvo, međusobno poštovanje, ali i planovi o saradnji na zajedničkim duetskim pesmama.

Muzičke legende planirale su da snime tri zajednične numere, od kojih je jedna trebalo da se nađe na legendarnom akbumu Majkla Džekson "Thriller", ujedno i najprodavanijem albumu svih vremena u istoriji.

Planovi o saradnji na zajedničkim pesmama u početku su tekli dobro i tri numere su napisane i bile spremne za snimanje, ali tu su nastali problemi...

Naime, u jednom trenutku, nakon što su već trajala studijska snimanja, Fredi je nazvao svog menadžera i rekao mu da želi odmah da prekine saradnju, jer ne može više da toleriše to što je Majkl na svako snimanje u studio dovodi svog kućnog ljubimca – lamu!

Lama je, dakle, bila glavni krivac što nismo imali priliku da čujemo kako Fredi i Majkl zvuče u duetu dugi niz godina...

Prema drugim izvorima, lama je bila samo deo problema i izgovor, a pravi razlog zašto se saradnja prekinula je bio Fredijevo nekontrolisano korišćenje narkotika, što mu je Majk zamerao i nije želeo da toleriše, bar tokom rada na pesmama.

Frontmen Queena je u jednom intevjuu koji je dao nekoliko godina kasnije izrazio žaljenje što se saradnja sa Majklom Džeksonom nije do kraja relizovala i dodao da mu je iskreno žao zbog takve propuštene prilike.

Grupa Queen je 2014. godine završila je i objavila jednu od pesama koju su dva, tada već pokojna velikana otpevala zajedno – pesmu pod nazivom "There Must be More Then Life Than This".

Da nije bilo lame... ili Fredijevih destruktivnih navika, ko zna u kakvoj bismo još muzičkoj čaroliji ove dve legende uživali danas.

Bilo kako bilo, sa pesmama ili bez njih, oba ova talentovana muzičara su nas prerano napustila, a gubitak za muzičku scenu je nenadoknadiv.

Pesma koju su snimili Fredi i Majkl je remek-delo...

(Stil.kurir.rs/M.P.)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs