VREDI PROBATI

Kako da želje pretvorite u stvarnost i privučete pozitivnu energiju: Moćna vežba najpoznatijeg ruskog psihologa!

Svako je krojač svoje sreće. Uz ovu vežbu lako ćete promeniti tok misli i uspeti da ostvarite sve što ste i naumili

Zanimljivosti
Autor:
Kako da želje pretvorite u stvarnost i privučete pozitivnu energiju: Moćna vežba najpoznatijeg ruskog psihologa!
Foto: Shutterstock

Psiholog Julija Ivanova, otkriva pet osnovnih koraka koji će vam pomoći da promenite svoj način razmišljanja i pronađete sreću. On je siguran da se sve u životu može postići i ostvariti ukoliko umete da kontrolišete svoje misli i programirate ih tako da vide u svemu samo pozitivne strane.

Metoda koju je ona kreirala će vam pomoći da život promenite iz korena i ostvarite sve što ste zamislili. Ako pratite ove korake, sreća će brzo doći:

Primetite negativne misli

Pre svega, moramo naučiti da primećujemo i budemo svesni svojih misli. Da biste to postigli, čak možete da vodite dnevnik svojih misli. Koliko god beznačajno zvučalo, ovaj korak ima veliki značaj.

Na taj način ćete shvatiti koje su to opsesivne negativne misli koje se ponavljaju i koje vas koče na putu ka sreći.

Imenujte svoje negativne misli

Naš zadatak je da otkrijemo koji je obrazac razmišljanja štetan i ometa naš život. Nakon nekog vremena ćete primetiti da se neke misli ponavljaju i teraju vas da se osećate loše. Čim otkrijete takav negativan model razmišljanja, imenujte ga. Ovo je veoma važno, jer se negativnih obrazaca možete osloboditi tek nakon što im date neko ime i jasno ih spoznate.

Zaustavite ih

U tom trenutku, kada se negativne i štetne misli formiraju, mi dobijamo stvarnu moć nad njima. Naime, možemo ih zaustaviti tako što ćemo reći sebi: "Znam da su ove misli štetne i da su deo mojih strahova, a ne opravdani argumenti koji me koče na putu ka uspehu".

Možete čak i materijalizovati te misli i zamisliti kako ih cepate kao komad papira.

Ceo proces je verlo jednostavan: Primetite, imenujte i oterajte ih.

Zamenite ih pozitivni mislima

Kada ste prošli kroz ova 3 koraka, sledeći je da pozitivnim mislima ustupite mesto. Ova metoda zaista deluje, jer je činjenica da smo samo mi odgovorni za ono što mislimo, niko drugi.

Da biste oterali negativne misli, trebaće vremena i strpljenja, ali je uspeh zagarntovan. Najvažnije je imati spremne pozitivne misli koje će zameniti neželjene „stanare“. Tako jednostavno neće imati gde da se vrate.

Negujte nove pozitivne misli

Od sada vi odlučujete o čemu ćete i na koji način razmišljati. Na primer, sanjate o tome da pronađete svoju srodnu dušu i da se ludo zaljubite. Umesto da odugovlačite sa razmišljanjima o tome koliko ste nesrećni, usamljeni i da ste propustili sve u životu, zamislite putovanje sa voljenom osobom.

Morate smiriti svoj um i čak se ponašati kao da ste dobili ono o čemu ste sanjali. Iako iz prva zvuči neverovatno, ali ova metoda zaista i deluje.

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs