Neverovatno

Da biste smršali, prvo morate da prevarite mozak: Siguran put ka vitkoj liniji!

Kad se oslobodite loših navika, smršaćete sigurno

Zanimljivosti
16:52h Autor:
Da biste smršali, prvo morate da prevarite mozak: Siguran put ka vitkoj liniji!
Foto: Shutterstock

Danas u razvijenim zemljama gotovo niko ne gladuje, a fizička aktivnost je skoro iskorenjena, tako da novijim generacijama masno tkivo oko struka sve više raste. Da biste se rešili suvišnih kilograma, veoma je teško, što dokazuje niz istraživanja i posmatranje ljudskih navika.

Da bismo izgubili na težini, moramo da "postanemo mudriji". Da bismo se oslobodili loših navika, treba da prevarimo sebe.

1. Moj dom je moja "glupost"

Sve naše navike proizilaze iz kuće. Istraživanja su dokazala da ljudi piju gazirano i slatke napitke, ako na televiziji gledaju reklame. Javi se želja, a zatim se čovek jednostavno ne može odupreti toj želji. Jedino što zaista možemo da kontrolišemo je naša kuća, naše okruženje. Stoga povedite računa šta imate kod kuće od hrane, te šta gledate na televiziji i tako kontrolišite svoje ponašanje.

Recimo, ako u kući držite zdrave grickalice i sprave za vežbanje - automatski ćete imati zdrave navike jer ste u takvom okruženju koje inspiriše.

2. Jedite iz malih tanjira. Porcije merite prema svome dlanu. Na primer, meso ne sme preći veličinu vaše pesnice. Zatim, sipajte bokal vode i polagano je ispijajte tokom dana. Tako ćete ostati hidrirani tokom celog dana.

3. Uvek jedite u apsolutnoj tišini. Isključite televiziju, radio, mobilni telefon ostavite daleko od stola. Na taj način ćete se u potpunosti posvetiti hrani. Više ćete uživati u hrani, ali isto tako ćete moći da kontrolišete količinu hrane koju pojedete.

4. Ne maštajte o tome kako ćete lepo izgledati nakon dijete. Maštariju mozak obrađuje kao nešto što se zaista desilo. Stoga nije loše da zamišljate sebe kao nekog ko je debeo i neprivlačan. To će vas motivisati da smršate.

5. Vežbajte. Istraživanja pokazuju da osobe koje vežbaju, automatski počinju da se hrane zdravije. Jedu više voća i povrća i zdravih namirnica koje poboljšavaju zdravlje i izgled.

6. Okupirajte svoj mozak. Osobe koje "imaju zanimljiv život" ne razmišljaju o hrani. Ispunjen i zanimljiv život će vam ostaviti veoma malo prostora da se prejedate.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs