Verovali ili ne

Zlatokosa (34) iz Ukrajine nije se šišala 30 godina: Kosu dugu 180 centimetara ovako neguje! (FOTO)

Alenu iz Ukrajine svi zovu Zlatokosa zbog njene prelepe duge i guste kose

Zanimljivosti
Autor:
Zlatokosa (34) iz Ukrajine nije se šišala 30 godina: Kosu dugu 180 centimetara ovako neguje! (FOTO)
Foto: Printscreen/ instagram/alenuwka_longhair

Da biste imali dugu i zdravu kosu, potrebno je da imate ova dva faktora: strpljenje da pustite kosu da raste i dobru genetiku.

Jedna od tih srećnika koja ima navedene faktore je Alena Kravčenko (34) iz Odese. Nakon što je njena fotografija sa 180 centimetara dugom kosom postala planetarno popularna, dobila je nadimak Zlatokosa.

Ova žena (76) je dokaz da šminka i frizura čine čuda: Za sat vremena podmladila se 20 godina! (FOTO, VIDEO)

Alena se zadnji put ošišala kada je imala 5 godina, a njena majka je podržavala u želji da ima dugu kosu. Sama devojka navodi da joj je majka prenela ljubav prema dugoj kosi.

Roditelji rekli da je čudovište, pa ga odbacili po rođenju: Danas je on najsrećniji čovek na svetu! (VIDEO)

Zlatokosa iz Ukrajine već 30 godina nije prilazila makazama, a uprkos činjenici da je njena kosa duža od 180 centimetara, ona ne razmišlja o promeni frizure.

Ona ima 37 godina, i još uvek je devica: Najlepšu atletičarku na planeti muškarci ostavljaju samo iz jednog razloga!

"Moja ljubav prema pletenicama je toliko snažna da nikad nisam ni razmišljala o tome da skratim kosu. Ne mogu ni da zamislim sebe sa kratkom kosom ili u nekoj drugoj boji," kaže ova devojka.

Iako negovane ovako duge kose zahteva i vreme i novac, Alena tvrdi da joj to nije teško s obzirom da ona stvarno voli svoju kosu.

"Nije mi teško da negujem kosu. Sve me to veseli, jer moja kosa je deo mene, moje lepote i bogatstva," smatra Alena.

Kosa kao griva, oko sokolovo: Pojedite tri kašike dnevno i dogodiće se čudo!

Ukrajinka tvrdi da ne štedi na preparatima za negu kose, ali i da kosu nikad ne suši fenom, uvek je suši prirodnim putem jer zna da će joj fen naštetiti.

"Osnovno što uvek radim je da: ne sušim kosu fenom, ne koristim peglu i uvijače, ne češljam mokru kosu... Puštam je da se prirodno osuši. Perem kosu jednom nedeljno, koristim maske i prirodna ulja za negu kose. Osnovan nega je profesionalna kozmetika, ali često koristim i narodne preparate. Volim da jedem orašaste plodove, sušeno voće i domaći sir."

Prema Aleni, da biste imali dugu i zdravu kosu, potrebno je da to mnogo želite i volite - jer svaki trud urodi plodom, kad tad.

Indijka otkrila tajnu: Zbog ovog mi kosa raste kao luda! (RECEPT)

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs