Obratite pažnju

Ova sitnica otkriva: Toj osobi ne smeš verovati!

Ako pažljivo gledate i pratite, otkrićete tu malu sitnicu koja otkriva da ta osoba nije dobra

Zanimljivosti
11:39h Autor:
Ova sitnica otkriva: Toj osobi ne smeš verovati!
Foto: Shutterstock

Ponekad male stvari pokrenu lavinu. Ova priča to i dokazuje:

"Jedna osoba je odbijala da sarađuje sa jednim kolegom na poslu. To je objasnio rečima: "Stalno kasni na sastanke. Ne mnogo, oko 10 minuta, ali kontinuirano."

A drugi razlog je bio generalno smešan i beznačajan. Na pitanje koliko je sati, taj poslovni kolega je odgovarao: "Šest sati." Iako je bilo recimo 17:55!

Sat na ruci je pokazivao 17:55, a on je govorio da je 18h!

To nije tačno! Bio je previše lenj da kaže tačno vreme, pa je zaokruživao. Ali zaokruživao je tačan broj. Nikad nije rekao, recimo: "skoro će šest".

"Opet, jednom sam mu dao 100 dinara da kupi flašu vode koja je koštala oko 64 dinara. Nikad mi nije vratio kusur, jer se toga nije ni sećao!""

Možda vam se čini da je ovo previše sitničavo ponašanje, ali taj čovek je bio uspešan poslovni čovek koji je već zaradio ozbiljne pare i poštovanje u poslovnim krugovima. On je navikao da obraća pažnju na sitnice.

Taj isti poslovni čovek veruje da sitnice otkrivaju istinu o ličnosti. Sitnice otkrivaju da li je neko sklon "zataškavanju" ili će govoriti istinu? Da li je u stanju da sačuva tajnu? Sitnice otkrivaju da li pazi na "čast i obraz"...

Kada se razmišljate da li da verujete određenoj osobi, uvek obratite pažnju na sitnice koje ta osoba radi. Ponekad je poverenje stvar života i smrti.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs