sve isplanirajte na vreme!

Izbegnite stres za vreme praznika: Korisni saveti da se lagano pripremite za Novu godinu!

Ne ostavljajte ništa za poslednji čas

Zanimljivosti
Autor:
Izbegnite stres za vreme praznika: Korisni saveti da se lagano pripremite za Novu godinu!
Foto: Shutterstock

Kraj godine je vreme kada se poslovne obaveze privode kraju, a nastupa vreme koje ćete provesti sa najbližima i porodicom. Novogodišnji dani su pred nama, a stres zbog pripreme hrane, pakovanje poklona i pospremanja doma je sve veći. Donosimo savete uz koje možete da olakšate stres pre nego što vas je uhvatio ui mašinu.

Na vreme sve isplanirajte

Napravite plan svih obveza kako ništa ne biste morali da ostavljate za poslednji trenutak. Tako ćete uspeti da se opustite i uživate u praznicima sa svojim bližnjima.

Pokušajte da se ponašate pristojno

Ako su članovi vaše šire porodice skloni svađama, na početku im recite kako želite da predstojeći praznici budu posebni i da se svi dobro osećaju kako niko ne bi otišao kući da povređenim osećanjima.

Izbegavajte preduga putovanja

Ako nameravate da posetite rođake koji žive u drugom gradu, a zatim još rođaka u trećem, u samo nekoliko dana ćete se iscrpiti, a deca, ukoliko ih imate, biće vrlo nervozna.

Dajući drugima, osećaćete se bolje

Osećate li se tokom praznika, najbolje što možete da učinite jeste da dajete drugima. Ispunite svoje srce pomažući onima koji su manje srećni od vas. Rezultati će vas zadiviti.

Kontrolišite svoje reakcije

Ako ništa ne upali pa vam porodica i dalje ide na živce, napravite kratku pauzu i "prešecite" i svesno odlučite da ćete ostati nasmejani bez obzira na to što se dogodilo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs