Neverovatno

Ova žena godinu dana nije kupovala odeću: Evo šta se desilo nakon par meseci! (FOTO)

U junu 2015. godine, Emili Hadlund je sebi postavila izazov: Godinu dana neće kupovati novu garderobu

Zanimljivosti
Autor:
Ova žena godinu dana nije kupovala odeću: Evo šta se desilo nakon par meseci! (FOTO)
Foto: Printscreen/ Instagram/ emilysfilms

U početku je mislila da će to samo isprobati par meseci, ali pošto je ona najčešće odeću kupovala sinu i mužu, odlučila je i da njih uključi u ovaj izazov.

Emili je izračunala da svake godine ostavlja stotine dolara u prodavnicama jeftine garderobe. Kupovala je stvari koje se na kraju ne bi ni nosile. Shvatila je da njena porodica ima toliko odeće da im narednih godinu dana ništa neće biti potrebno.

Samohrana majka sama napravila sebi kuću: Raj od 18,5 kvadrata o kome svi pričaju! (FOTO, VIDEO)

Imala je samo jedan izazov na ovom putu: bila je trudna, a beba je stigla dva meseca nakon što je odlučila da godinu dana ne kupuje odeću.

Što se tiče odeće za trudnice, nije bilo krize: imala je sve potrebne stvari još iz perioda prve trudnoće.

Emili je svoju odluku podelila sa prijateljima na Fejsbuku i na svom blogu kako bi se i sama pridržavala datog obećanja. Da bi izbegla iskušenja, odjavila se sa svih grupa na društvenim mrežama koji nude prodaju odeće. I uspelo joj je!

Evo zašto ceo svet želi da ona bude predsednik svake zemlje: Žena sazdana od snage i pameti! (FOTO, VIDEO)

Emili godinu dana nikome iz porodice, uključujući i sebe, nije kupila ni jednu jedinu stvar.

I primetila je još jednu stvar: ne da joj nova odeća nije bila potrebna, već je imala i neke stvari koje nije obukla skoro 5 godina. Ta odeća je relativno dobro očuvana, ali je Emili nije nosila jer joj je ili prekratka ili pretesna. Stoga je odlučila da svoju i suprugovu odeću donira, a ostavi samo one komade koje nose: 3 para pantalona; 5 majica; 4 đempera, nekoliko haljina i td...

Ovako žive Butanci: Da mi radimo isto što i oni, živeli bismo mnogo duže, bolje i srećnije! (FOTO)

"Minimalizam je vrlina i stvar izbora, a zagovornici minimalizma je mahom srednja i dobrostojeća klasa," napisala je Stefani Land. "Za ljude koji nisu raspoloženi da imaju minimium stvari, ideja da doniraju staru odeću nije opcija."

Emili kaže da je normalno da se stvari kupuju deci, jer ona rastu i nova odeća im je neophodna. Tokom ove godine dana, kada nije kupila ni jednu jedinu stvar, za svoje sinove je dobijala stvari od drugarica čija su deca starija od Emiline dece.

Mnogo je primera ljudi koji odlučuju da prestanu da kupuju odeću. Ako su se zarekli da godinu dana neće kupiti ništa, kroz iskušenja prolaze samo tri meseca nakon odluke, posle poriv za kupovinom nestaje.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs