Snovi

Noćne more: Šta sanja muškarac, a šta žena?

Naučnici su otkrili da muškarci češće imaju noćne more o ratu, požarima, poplavama, dok žene sanjaju da ih je muž prevario ili da su ostavljene
Zanimljivosti
17:34h
Noćne more: Šta sanja muškarac, a šta žena?
Foto: Shutterstock

Naučnici sa Univerziteta u Montrealu su došli do zaključka da muškarci i žene imaju različite noćne more. Loši snovi su oni koje sanjamo i nakon buđenja ih upamtimo, dok nas noćne more naglo bude iz sna.

Ova istraživanja su otkrila da snovi nisu jednako strašni muškarcima i ženama.

Muški snovi uključuju elementarne nepogode, polave, požare, pa sve do ratnih okršaja. Muškarci često sanjaju čak i o kraju sveta. Ali to ne ostavlja težu posledicu na njih i oni te snove veoma brzo zaborave.

Trideset i četiri odsto ljudi ima noćne more u kojima se fizički obračunavaju sa prijateljima i porodicom. Ali ovakvi snovi se češće javljaju kod žena nego kod muškaraca (23% žena i 11% muškaraca).

Naučnici su sugerisali da žene češće sanjaju probleme u vezi, da su prevarene od strane partnera ili da su ostavljene bez obrazloženje, što se povezuje sa emocionalnom stranom svake žene i njenom osetljivošću. One ovakve snove pamte i po nekoliko dana, i nikako ne mogu da se "odvoje" od ovog negativnog osećanja.

Bilo kako bilo, noćne more su noćne more.

Bez obzira da li sanjate da vas on vara, ili da pokušavate da ga kaznite zbog toga, pomislite da ni njemu nije lako dok se u svom snu bori sa zombijima.

A kako položaj spavanja otkriva kakav ste par, pročitajte ovde.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs