Misli

Al Paćino: Prvo pravilo je da nikad ne odustaneš. Drugo pravilo je da se uvek sećaš prvog pravila!

Kao dete, molio sam se Bogu za bicikl.. Onda sam shvatio da Bog drugačije funkcioniše. Ukrao sam bicikl i počeo sam se moliti Bogu za oproštaj greha

Zanimljivosti
Autor:
Al Paćino: Prvo pravilo je da nikad ne odustaneš. Drugo pravilo je da se uvek sećaš prvog pravila!
Foto: Profimedia

Alfedo Džejms Paćino je američki filmski i pozorišni glumac, reditelj i scenarista. Najpoznatiji je po svojim gangsterskim ulogama zbog kojih je dobio niz priznanja među kojima je Oskar.

Ovo su njegovi poznati citati:

"Ne treba mi lepa žena, koju mogu kupiti novcem. Ne treba mi bogatstvo. Već imam sve. Ne treba mi privrženost: jer skoro sve žene postanu "moje" za šaku dolara, a one koje mi nisu privržene, mogu osvojiti kad hoću. Meni treba postojna žena. Vernost i dobar glas ne mogu kupiti ni za sav novac ovog sveta."

"Nikad se nikome ne pravdaj niti objašnjavaj. Svako će razumeti kako njemu odgovara!"

"Kao dete, molio sam se Bogu za bicikl.. Onda sam shvatio da Bog drugačije funkcioniše. Ukrao sam bicikl i počeo sam se moliti Bogu za oproštaj greha".

"Prvo pravilo je: nikad ne odustaj. Drugo pravilo je: Uvek se sećaj prvog pravila!"

"Lako je zavarati oko, ali najteže je zavarati srce."

"Istina je da je mene teško razumeti. Moraš živeti 50 godina sa mnom da bi shvatio o čemu govorim."

"Moja majka je umrla pre nego što sam uspeo. Sećam se da sam imao oko deset godina kada smo živeli u stanu na zadnjem spratu. Bilo je mnogo hladno. Sa ulice su me stalno zvali drugovi da izađem sa njima. Ali majka mi nikad nije dala. Bio sam strašno ljut na nju, svađao sam se i vikao, a ona je ćutala.

Tako mi je spasla život, jer svi ti momci više nisu živi. Ona nije htela da se družim sa njim. E vidite, zato sam sada ja ovde i razgovaram sa vama. Sve je vrlo jednostavno, zar ne? Ali mi to brzo zaboravimo..."

"Ključ uspeha je želja. I ona stalno gori u meni!"

"Često mi kažu da sam dosadnjaković, sveznalica i cinik. Upozoravam vas da sam mnogo gori!"

"Bilo je takvih godina kada sam bio teško zavistan od alkohola i tableta. Tada sedim na ceremoniji i mislim: ako me sada prozovu da izađem na binu, da li ću moći uopšte da izađem? Nisam bio siguran!"

"Ne razumem zašto ljudi mrze biseksualce, gejeve i lezbejke? Ne postoji objašnjenje za to u mojoj glavi. Smatram da je nije bitno u koga ste zaljubljeni... u ženu ili u muškarca. Voliš - to je najvažnije!"

"Knjige i predstave mi pomažu da nađem svoje mesto u svetu. Došlo je do pomaka, postao sam ozbiljniji."

"Ponos i bahatost su đavolje sluge. Ako ih ne možete kontrolisati, počeće da kontrolišu vas."

"Iako sam igrao kuvara na filmu, ne tražite od mene da vam skuvam bilo šta. Ako iznenada počnem da kuvam, moglo bi se završiti ubistvom. Ozbiljan sam: mogu da glumim da sam kuvar, ali da kuvam - ne mogu!"

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs