CAREVI

50 GODINA OD PRIKAZIVANJA PRVOG DELA KUMA: De Niro, Paćino i Kopola na OSKARIMA dobili zaslužene ovacije! (FOTO)

Al Paćino, Robert De Niro i Ford Kopola svojom su pojavom zaslužili velike ovacije i aplauz publike na ovogodišnjoj dodeli Oskara.

Vip priča
Autor:
50 GODINA OD PRIKAZIVANJA PRVOG DELA KUMA: De Niro, Paćino i Kopola na OSKARIMA dobili zaslužene ovacije! (FOTO)
Paćino, Kopola i De Niro, Foto: Profimedia

94. dodela Oskara dobila je posebnu čar i emotivne reakcije kada su se na pozornici ove prestižne nagrade pojavili Al Paćino, Robert De Niro i Frensis Ford Kopola– zvezde jednog od najpoznatijih filmova svih vremena – ''Kum''.

Publika im je dugo držala ovacije i gromoglasan aplauz, a gledaocima se nakon toga obratio Kopola.

''Osećam da bi ovakvi trenuci trebalo da budu iskreni i kratki i tako sam zahvalan svojim dvoma divnim prijateljima koji su došli ovde kako bi mi pomogli da proslavim s vama ovaj projekat koji smo započeli pre 50 godina sa zaista najneobičnijim saradnicima, mnogima od njih koji su legende", rekao je Koppola uz Paćina i De Nira. "A toliko ih je, ne mogu odvojiti vreme da ih sve nabrojim, ali sve ih dobro poznajete. Tako da mogu samo dvojici zahvaliti, od srca."

Kopola je zatim zahvalio kolegi i autoru scenarija ''Kuma'' 1972. Mariu Puzu, a nakon toga i filmskom producentu Robertu Evansu. ''Nikada nisam zahvalio jednoj osobi, ali je došlo vreme da to učinim, jer su sve ovo njegovo učestvovanje i njegove odluke na kraju omogućile:Robert Evans.''

Kopola je svoj govor završio kratkim uzvikom ''Viva Ukrajina'' što su Paćino i De Niro takođe podržali uzvikom.

Dodela Oskara održala se u Dolbi teatru u Los Anđelesu, a slavila su velika imena iz sveta filma. Oskara za najbolji film osvojio je film "CODA", najboljim glumcem proglašen je Vil Smit, a najboljom glumicom Džesika Čestejn. Oslara za najbolju sporednu glumicu osvojila je Ariana DeBose, a za najboljeg sporednog glumca Troj Kotsur, koji je i prvi gluvonemi dobitnik ove prestižne filmske nagrade. Najviše zlatnih statua, njih šest, osvojio je film "Dina".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs