Test: Da li ste zadovoljni svojim životom?

Većina ljudi ne može da podnese istinu. Ne želimo da nam se ta surovost obije o glavu. Bole nas stvari koje ne možemo da promenimo.

Zanimljivosti
Autor:
Test: Da li ste zadovoljni svojim životom?
Foto: Shutterstock

Često nas bole stvari koje ne možemo da promenimo, pa se nađemo u nekoj zabludi - lažemo sami sebe. Međutim, onaj momenat kada sebi priznamo istinu, možda možemo da uradimo i korak napred - da napokon postanemo ono što smo oduvek morali biti...

Hajde da uradimo mali test. Važno je.

Da li ste zadovoljni svojim životom?

Odgovor se ne zapisuje i neće se proveravati, tako da vam ne treba olovka, papir i detaljno razmišljanje. Odgovor takođe nikoga ne zanima, kao ni lanjski sneg.

Zato, samo iskreno priznajte sebi i šta je tu je...

Ako pretpostavimo da ste, barem sada, sebi priznali istinu, a na svetu ne postoji osoba koja je potpuno zadovoljna životom, znači da je odgovor: Ne, nisam zadovoljna/an svojim životom.

Nije greh priznati sebi istinu. Svi bismo mi želeli druge rezultate, drugačije životne saputnike, drugačije živote.... Želimo da naš život ima smisla, a ne da bude tamo neki krug pakla...

Drugo pitanje: Da li su odluke koje donosite ispravne, istinite i da li su vaši postupci opravdani?

Odgovorite onako iskreno, bar ovaj put!

Ako ne bolujete od teške depresije, odgovor bi trebao da bude "DA". Pa zašto biste i grešili, kada ste sto puta krojili, a jednom sekli, ZAR NE?

A sada: rezultati našeg testa!

Prva opcija: lagali ste u odgovoru na prvo pitanje i u stvari imate fantastičan život i zaista ste srećni. Donosite samo ispravne odluke i vodite se ispravnim mislima.

Druga opcija je: Stvarno ste nesrećni, ali to je zato što razmišljate o svom životu pogrešno. Ono čime se vodite prilikom donošenja odluka je čisto s*anje, samoobmana i potpuna iluzija.

Odnosno jedan od odgovora definitivno je bio netačan: nema dalje. Jer, ne možete biti nesrećni a predstaviti kao da ste sve uradili kako treba. Ili jedno ili drugo. Ali mi nikad ne mislimo tako!

Što više postajemo nesrećni, to više branimo svoja uverenja i svoje postupke, a krivimo zlu sudbinu, okolinu, nekog trećeg...

Što je osoba srećnija, to je sklonija da preispituje svoje mišljenje, odluke i ne pretvara se....Samo nesrećnoj osobi je potrebna njena pravednost, i upravo zbog toga sreća je nikad neće zgrabiti.

Upravo ta težnja ka "pravednosti" je razlog njene nesreće.

Na to mislimo kada kažemo na našu slepoću na okruženje i dešavanja oko nas.

Autor: Andrei Kurpatov

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs