rizik se isplati

Izađite iz zone komfora i krenite ka uspehu: Evo kako uspešno da se suočite sa strahom!

Život i najlepši trenuci se događaju kada napustimo sigurnu i ušuškanu zonu

Zanimljivosti
14:27h Autor:
Izađite iz zone komfora i krenite ka uspehu: Evo kako uspešno da se suočite sa strahom!
Foto: Shuterstock

Ne dozvolite sebi da se jednog dana zapitate: Da li sam suštinski proživeo život ili sam ga uludo potrošio, pustivši da samo prođe pored mene?

Zona komfora je psihičko stanje u kojem se osećate dobro, udobno, zato što su vam stvari u okruženju manje-više poznate, ili možete lako da ih kontrolišete.

Zona komfora podrazumeva ustaljene navike, veoma nizak nivo stresa, emocionalno neutralne, predvidive, i ne mnogo velike promene.

Večeras stiže najlepša kiša meteora: Ovako poželite želju i ostvariće se sigurno!

Da li se u tajvim uslovima može postići neki veći cilj?

Ukoliko želite da ostvarite lični rast i razvoj u bilo kojoj oblasti, i stignete do poželjnih, vrednih, ili sanjanih ciljeva, gotovo uvek je potrebno prihvatiti rizik, i preduzeti korake izvan zone komfora. Otići na nepoznata mesta, izložiti se povećanom naporu, činiti stvari koje niste radili i za njih snositi odgovornost.

Uglavnom nas po izlasku iz udobnog života, čeka veliki uspeh. Jedino šro nas deli od njega smo mi sami i neosnovani strahovi od novog i nepoznatog.

Kako izaći iz zone komfora?

Prvi korak je najteži, kao što je i prvi dan u teretani najteži i kao što je najviše vremena potrebno da se napiše ta prva rečenica seminarskog rada. Ali kada jednom krenete, svakim danom, postaje sve lakše.

Psiho - detoks: Evo kako da očistite dušu od uvreda, zlih pogleda i ljudskih ujeda!

Idite korak po korak

Možete početi sa tim da svaki dan stvari radite malo drugačije, bilo da je to ići drugim putem na posao, promena načina ishrane ili učenje stranog jezika.

Nemojte birati siguran izbor

Kada je pred vama izbor i imate jednu sigurnu i jednu rizičnu opciju, odaberite onu rizičnu. Naravno, imajte na umu da rizik koji preduzimate je razuman.

Birajte da radite stvari koje se ne uklapaju u vašu rutinu

Ne trošite previše vremena na donošenje trivijalnih odluka

Ako ste skloni tome da više puta preispitujete svaku odluku, stanite, donesite je brže, možete čak i baciti novčić I videti na koju stranu će pasti

Okružite se ljudima koji imaju jasne stavove koji se ne poklapaju uvek sa vašim. Zdrava debata će i vas podstaći da preispitate svoja uverenja.

Češće govorite „DA“

Mesečni horoskop za septembar 2019: Šta svaki znak očekuje u ljubavi i poslu, kakvo će vam biti zdravlje!

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs