Olakšaće vam život

15 najjačih trikova sa sodom bikarbonom ikada!

Prah sa bezbroj čudesnih primena

Zanimljivosti
13:27h Autor:
15 najjačih trikova sa sodom bikarbonom ikada!
Foto: Shutterstock

Soda bikarbona je jedno od najboljih "sredstava" koje možete da držite u kući, jer ima neverovatne namene u kojima je efikasnija od bilo čega drugog!

Izabrali smo 15 najzanimljivih:

Pravi izuzetno vazdušaste omlete

Na svaka tri jaja u kajgani dodajte četvrtinu kašičice sode bikarbone. Umutite sve zajedno pa izlijte u zagrejan tiganj i dobićete najvazdušastiji omlet ikada.

Omekšava pasulj

Plašite se da je pasulj suviše dugo stajao i da neće moći da se skuva satima? U prvu vodu u koju ga potapate dodajte prstohvat sode bikarbone i problem je rešen.

Uklanja ružne mirise

Seckali ste namirnice jakog mirisa poput ribe ili belog luka, i sada vam se ruke osećaju na njih? Vlažne ruke istrljajte sodom bikarbonom, pa isperite toplom vodom.

Neverovatna zabava za decu

Kad se deca zasite svih igara, vi prokuvajte 2 šolje sode bikarbone sa šoljom kukuruznog sirupa i većom šoljom vode. Kad dobijete gustu smesu, sklonite sa vatre i ohladite. Dobili ste smesu za modelovanje bolju i zdraviju od plastelina, sa kojom deca mogu da se igraju ceo dan!

Soda bikarbona i voda: Spas za oštećenu kosu i zapuštenu kožu! Najbolji kozmetički tretman svih vremena! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Čišćenje mašine za sudove

Šolju sode pospite po dnu mašine i uključite ispiranje. Trebalo bi da svi ružni mirisi nestanu!

Spasite zagorelu šerpu

Uklonite što više hrane možete iz zagorele šerpe i sipajte vode do 1/4 posude. Dodajte pola šolje sode i stavite da provri, pa odložite da stoji celu noć. Ujutro ćete s lakoćom skinuti sve crne naslage.

Učinite paradajz slađim

Ako gajite paradajz u bašti ili saksijama, na zemlju oko stabla pospite sodu bikarbonu. Više nema potrebe da se plašite za ukus povrća!

Pomoć kod opekotina

Ako ste izgoreli na suncu, sipajte šolju sode bikarbone u toplu vodu u kadi i potopite se. Bol će brzo biti ublažen.

Izlečite ranice u ustima

Svakih nekoliko sati ispirajte usnu duplju rasvorom od 1 šolje tople vode i 1 kašičice sode. Bolne i iritantne ranice u ustima će nestati brzo.

Zaboravite na izbeljivače: Soda bikarbona i sirće čine čuda za požutelu garderobu!

foto: Shutterstock

Neka mikrotalasna zasija

U staklneu posudu sipajte šolju vode i nekoliko kašika sode. Uključite mikrotalasnu na tri minuta na najvišoj temperaturi. Mirisi bi trebalo odmah da nestanu, a sve mrlje i naslage ćete obrisati jednim potezom pomoću vlažnog sunđera.

Osvežite tapete

Masne fleke na tapetama skinućete laganim trljanjem sunđerom koji ste posuli sa malo sode. Isperite sunđer i ponovo prebrišite tapete.

Spas za osetljiv stomak

Maleni prstohvat sode ubacite, na primer, u kafu, sok od pomorandze ili paradajz supu i sprečićete pojavu kiseline nakon jela.

Ublažite posledice ujeda komarca

Ako vas ujede komarac, u dlan sipajte kašiku sode, poprskajte sa nekoliko kapi vode i napravite pastu. Nanesite na ujed i ostavite da se skroz osuši, pa operite. Ovako će mesto ujedna biti manje vodljivo i svrab će nestati.

Šta prvo treba uraditi nakon ujeda pčele ili ose: Svako treba da zna!

foto: Shutterstock

Otarasite se trave na neželjenim mestima

U pukotine u betonu i na zemlji između posađenih biljaka stalno niče trava. Sprečićete je ako na ta mesta sipate sodu bikarbonu.

Uklonite neprijatan miris stopala

Potopite stopala u mlaku vodu sa sodom bikarbonom. Ostavite tako 15-20 minuta, pa isperite stopala i osušite ih peškirom. Ovaj metod pomaže i kod atletskog stopala.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs