Povedite računa

Presudno za zdravlje vaše mačke: Sve što treba da znate o ishrani krznene ljubimice!

Kako mačka raste ili stari, njene potrebe se menjaju

Ljubimci
Autor:
Presudno za zdravlje vaše mačke: Sve što treba da znate o ishrani krznene ljubimice!
Foto: Promo

Životinje se ponekad gotovo uopšte ne razlikuju od ljudi. Da bi mačke bile zdrave, neophodno je da njihova ishrana bude izbalansirana i zdrava. Takođe, isto kao kod ljudi, ishrana se razlikuje na osnovu starosti - mače, mlada i starija mačka ne bi trebalo da jedu istu hranu!

Ne bi trebalo ni da preteruju. Iako nas, slično kao kuce, očima mole da im damo da jedu, ne bi trebalo popuštati i preterivati, jer će vaša krznena ljubimica tako zadovoljiti “gladne oči”, ali će preopteretiti sistem za varenje.

Kako izabrati pravu hranu za mačku

Kako mačka raste ili stari, njene potrebe se menjaju. Da bi hrana koju dajete svojoj maci bila optimalan izbor, mora da ispuni četiri uslova:

1. Da bude prilagođena uzrastu;

2. Da sadrži normalan nivo ugljenih hidrata i proteina;

3. Da sadrži dovoljno vitamina i minerala koji su maci neophodni;

4. Da bude ukusna, kako bi mačka uopšte htela da jede.

Uzrast mačke je presudan pri izboru hrane

Mačićima mlađim od godinu dana trebalo bi obezbediti hranu koja se lako jede i vari, i koja je fino usitnjena, kako bi prijala osetljivim stomačićima.

foto: Promo

Sa druge strane, kod mačaka od 1 do 7 godina starosti, u ishrani treba da dominiraju obroci koji čuvaju zdravlje, dobru formu, zdravu kožu i dlaku, ali i zdravlje urinarnog trakta, koji je u ovom uzrastu kod mačaka prilično osetljiv.

Kada vaša krznena ljubimica navrši sedam godina, treba joj obezbediti hranu koja će joj pomoći da sačuva vitalnost i okretnost.

WHISKAS® nam već više od 50 godina pomaže da negujemo mačke kroz sve faze njenog života!

Sa Whiskas® proizvodima nema greške, jer su u pitanju pažljivo odabrani ukusi koje mačka instinktivno voli. Svi proizvodi za mace, od junior programa do hrane za odrasle i stare mačke, pažljivo su pripremljeni uz pomoć visoko kvalitetnih sastojaka neverovatnog ukusa i prirodnog porekla, kao i svim hranljivim materijama koje su vašoj mački potrebne za kompletnu i uravnoteženu ishranu.

foto: Promo

Whiskas® recepti su sada još bolji - unapređeni su tako da vašoj mački deluju primamljivije na izgled, a već sa prvim zalogajem primetićete oduševljenje vaše mezimice ukusom ove fenomenalne hrane.

Osim što umiruje apetit, Whiskas® hrana za mačke obogaćena je vitaminima i mineralima neophodnim za zdravlje. Ne treba da brinete čak ni za hranu sa ribom, jer Whiskas® koristi ribe iz održivih izvora.

Sada kada znate sve što je potrebno, obradujte svoju macu najkvalitetnijom i najkompletnijom ishranom na našem tržištu! Igrajte se ukusima sve dok ne pronađete onaj koji se vašoj maci najviše dopada, a u ponudi su različite vrste kesica vlažne hrane sa mesom i ribom u sosu i želeu, hrskave i hranljive granule...

Izbor je širok taman koliko treba da zadovolji ukus svake mace!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs