Rešite se prepreka

Zašto nikada nije kasno da promenite svoj život? Spremniji ste nego što mislite!

Zapamtite da nikada nije kasno da promenite svoj život i da faktori kao što su starost, vreme ili čak iskustvo ne bi trebalo da ometaju vašu težnju da ostvarite svoje snove, projekte i živite drugačije

Zanimljivosti
Autor:
Zašto nikada nije kasno da promenite svoj život? Spremniji ste nego što mislite!
Foto: Shutterstock

Svakodnevno živimo svoj život u stalnom kretanju, i sa tim kretanjem, uvek će nešto teći i menjati se. Neke promene dočekujemo otvorenog srca, dok ćemo druge želiti da izbegnemo po svaku cenu.

Sada je vreme da postavimo iskreno pitanje - koliko često se ograničavamo od mogućnosti, iskustva, pa čak i odustajamo od određenih snova jer koristimo najčešće korišćene izgovore? Koliko često precrtavamo stvari sa liste želja ne zato što smo ih ispunili, već zato što smo ubeđeni da nismo sposobni da ih ispunimo?

Ukoliko ovo jednom uradite, to je već previše.

Ne postoji nijedna druga sila koja je jača od snage volje, i naša volja je da ili gledamo iza prepreka koje su pred nama kako bismo ih probili ili da odemo, zato što mislimo da ne možemo da ih ispunimo, pa promenimo planove.

Planovi treba da se menjaju, kao i život. I nikada nije prekasno da promenite svoj život.

Evo koraka uz pomoć kojih ćete se osloboditi prepreka za razmišljanje i kako da postignete život koji ste oduvek želeli.

Ovako razmišlja bogat, a ovako prosečan čovek: 11 ključnih razlika zbog kojih vi nikad nećete imati novca!

foto: Shutterstock

3 mentalne barikade kojih treba da se otarasite

1. “Prestar/a sam da bih počeo/la ponovo.”

Kao što se kaže "godine su samo broj" i to je tačno, one su samo jedinica vremena koje smo živeli.

Često postavljamo svoje godine kao vremenski okvir za naše ciljeve.

Želim da se preselim do 25. godine, želim da imam svoj biznis do 30. itd.

Kada se naši ciljevi ne ispune imamo trenutni osećaj neuspeha. Suština vremena nije da se koristi kao određeni cilj, već kao smernica.

Vaš život se dešava stalno i drugačijim tempom nego svih oko vas.

Vreme ne bi trebalo da bude suština onoga što treba da se postigne i kada, već umesto toga, smernica koja će nam pokazati da li smo na pravom putu i ​​da li je ta lista želja još uvek u skladu sa vama.

2. “Nemam dovoljno novca”

Koliko češće kažemo: “Nemam dovoljno novca” u odnosu na “Imam više nego dovoljno novca?” Fraza “Nemam dovoljno novca” je tako uobičajena i lako se integriše u naše svakodnevne razgovore koje ne koristimo. Uočite negativan efekat koji zauzvrat ima. Vreme je da se promeni ta priča, poznata i kao blokator novca.

Odnos i razgovori koje imamo u vezi sa novcem su zapravo više od uticaja na naše biće nego što mislimo i imati pozitivan način razmišljanja o tome je ključ za život koji zaista želite.

Često dozvoljavamo da nam novac diktira način koji živimo naše živote, i vremenom, čežnja i glad za promenom naših života postaju sve izraženiji - ako ne i hitna.

Zastupljeno mišljenje kaže da treba da se usresredimo na ono što trenutno imamo umesto na ono što nemamo. Fokusirajući svoju energiju na zahvalnost za mogućnosti koje vam novac već može pružiti - uključujući pametni telefon ili kompjuter na kome trenutno čitate ovaj članak - već menja odnos koji imate s njim.

Sve u životu zahteva energiju. Potrebna je ista količina energije da negativno ili pozitivno razmišljate o svojim okolnostima, pa zašto ne izabrati ovo drugo.

9 mudrosti čuvenog kineskog filozofa: Naučite ih na vreme i koračajte jako i nesputano kroz život!

foto: Profimedia

3. “Počeću sutra”

Počeću sutra je najbolja kočnica i način da ostavite lične ciljeve sa strane,. Ovako podsvesno govorite svom mozgu da ta stavka zapravo nije ni bitna. Međutim, vaš cilj je uvek bitan i ima određenu vrednost.

Prvo, pogledajte i vidite da li je određena navika koja vas sprečava da nastavite sa svojim ciljevima ili odraz toga gde trošite većinu svog vremena:

Da li govorite "da" za sve i više pažnje pridajte tuđim ciljevima nego svojim?

Da li ste "izgoreli"?

Da li se osećate preopterećeno što ne znate odakle da počnete?

Prvi korak je uvek samosvesnost.

Kako da živite drugačije:

1. Definišite šta i kako

Razmislite o tome šta vam je važno i šta to zapravo govori:

Da li tražite promenu karijere? Ako je tako, zađite dublje u to zašto to želite i šta je dobro, a šta loše u vašoj novoj karijeri.

Tražite li više slobodnog vremena za kreativno traganje? Razmislite o tome zašto ovo ima značajnu vrednost za vas i šta je ono od čega ste voljni da odustanete u trenutnoj situaciji kako biste napravili mesta za ovu slobodu.

Da li želite nov početak na nekom potpuno novom i nepoznatom mestu? Razlite o tome šta vam se sviđa na tom mestu i kako će to uticati na vaša osećanja.

Da biste živeli drugačije, morate da se osećate dovoljno udobno sami sa sobom, jer sve to proističe iz samopouzdanja u vama.

Vaše samopouzdanje i samosvesnost su pogon koji će vas gurnuti da donosite neprijatne odluke i krećete neobičnim stazama kada vas život testira. Duboko kopanje i dolazak do srži svega toga može da vas uveri da su ti novi putevi u skladu sa vašim vrednostima.

30 zapovesti žene koja je živela 103 godine: Tajne uz pomoć kojih je Evgenija promenila svoj život! (VIDEO)

foto: Profimedia

2. Pokažite se kao TA verzija sebe

Ako želite da živite drugačije i da se osećate uspešnijim u svom životu, prvo morate da počnete da se pojavljujete kao ta verzija sebe.

Morate da igrate ulogu i to možete da učinite tako što ćete zamisliti nekoga kome se divite. To mogu biti njihove liderske osobine, kako se nose sa određenim situacijama, ili kako se predstavljaju i pojavljuju se svakodnevno.

Čak i kada glumite drugačiji način života energično dovode tu viziju u vašu realnost.

3. Malo ima više uticaja

Kada želite da promenite svoj život, to ne mora da bude ovaj veličanstveni trenutak. Često, mali koraci i promene čine više uticaja i povratka.

Na primer, ako je jedan od vaših ciljeva da budete zdraviji i da izgubite nekoliko kilograma ove godine, uobičajeni put bi bio da uplatite članarinu u teretani, uspostavite plan ishrane i obavezujete se da ćete vežbati x puta nedeljno. Iako su ovo odlični načini za početak, shvatite da dobrim navikama treba i vremena i strpljenja da se formiraju.

U međuvremenu, zdrav život nije ograničen samo na dijete i vežbanje. Uz pomoć manjih koraka kao što je izbacivanje šećera iz kafe može da ima odličan efekat na duže staze.

Na primer, obično pijete kafu sa jednom kesicom šećera. U jednom danu pijete dve kafe - jednu pre posla, a drugu za vreme rada. Jedna kesica šećera ima oko četiri grama šećera, puta dva je 8 g šećera dnevno. Samo za mesec dana lako konzumirate 240 grama šećera.

Za kraj:

Zapamtite da nikada nije kasno da promenite svoj život i da faktori kao što su starost, vreme ili čak iskustvo ne bi trebalo da ometaju vašu težnju da ostvarite svoje snove, projekte i živite drugačije.

Kako se naš život nastavlja napred, uvek zapamtite da ste u stalnom pokretu i takođe u stalnoj kontroli. Uvek ste spremniji nego što mislite. Sve se svodi na jedan život u kojem živimo i uvek vredi učiniti ga velikim.

Stil.kurir.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs