PREPORUKA

9 mudrosti čuvenog kineskog filozofa: Naučite ih na vreme i koračajte jako i nesputano kroz život!

Sun Cu je jedan od najpoznatijih filozofa i vojskovođa u čitavoj kineskoj istoriji i treba pažljivo promatrati sve što je on imao da kaže!

Zanimljivosti
Autor:
9 mudrosti čuvenog kineskog filozofa: Naučite ih na vreme i koračajte jako i nesputano kroz život!
Foto: Shutterstock

Istina je da se svi suočavamo sa izazovima u našim životima i Sun Cu-ove mudrosti nam mogu pomoći da odgovorimo na ove prepreke na najbolji mogući način.

Pametno birajte svoje bitke

Ovo je izreka stara koliko i vreme. Opominje nas da postoji vreme da se zauzmemo za ono što želimo i u šta verujemo, a i da isto tako postoji vreme kada ipak treba da se držimo po strani i ne reagujemo po svaku cenu.

Tajming je sve

Ovo se posebno odnosi na biznis. Tražite mogućnosti da iznesete neke svoje proizvode na tržište, prodate svoj dom, razvedete se, spakujete sve što posedujete ili da putujete širom planete - vreme je sve kada se radi o tim stvarima! Strpljenje igra ključnu ulogu u uspehu mnogih ljudi.

20 stvari zbog kojih ćete se kajati kada ostarite: Uradite ih na vreme i uživajte po stare dane!

foto: Shutterstock

Upoznajte sebe, ali i svog neprijatelja

Može biti teško saznati protiv čega se borite u životu, ali ne i nemoguće. Obraćajući pažnju na one koji vas okružuju, na prilike koje se pojavljuju i na praznine koje postoje, možete pomoći sebi da "krenete u napad" baš u pravo vreme!

Napravite jedinstven plan

Iako obmana ima negativnu konotaciju, u konfliktu je moguća i pozitivna i produktivna obmana. Pomislite na zadnji put kada ste bili na intervjuu za posao: stavite svoje najbolje lice, zar ne? Poznavanje onoga što ćete uraditi pre vremena čini razliku kada se radi o uspehu.

Kamuflirajte svoje planove

Dobro, ovo malo "vuče na stranu" negativne obmane, ali stvar je u tome da ako nastavite da se krećete i nastavite da menjate stvari, vaša konkurencija neće znati šta ih je snašlo kada dođe vreme. To je razlog zašto se mnogi biznisi ubijaju pokušavajući da budu "prvi na tržištu", tako da ne moraju da brinu o tome šta drugi rade.

Ako je moguće - izbegnite borbu

Nema smisla boriti se s nekim ili se upuštati u sukob kada se problemi mogu rešiti mirnijim putem - običnim razgovorom. Ne gurajte konkurenciju da započne "borbu" ako postoji drugi način za rešavanje situacije.

Promena je dobra

Najuspješniji ljudi u životu otvoreni su za promene jer znaju da to donosi nove prilike. Posmatranje novih prilika je samo jedan deo slagalice; morate biti spremni da iskoristite priliku, takođe.

Uspeh donosi sa sobom još uspeha

Ako ste ikada doživeli bilo kakav uspeh u svom životu, znate kako je to dobra motivacija da nastavite da gurate dalje i da postignete još više. Jednom kada uspete u jednoj stvari, to može dovesti do toga da svuda vidite mogućnosti.

U ratu niko ne pobeđuje

Svako ko je zaista bio u ratu reći će vam da nakon nekog vremena zaborave zbog čega se bore. Strast i bes se stišavaju, a strah i iscrpljenost preuzimaju. Čak i ako se proglasi pobeda, ona je došla po cenu nečega.

Stil.kurir.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs