Šokantna saznanja

Tragedija o kojoj bruji ceo svet: Šta je legendarnog sportistu oteralo u smrt! (FOTO)

Dan nakon tragedije američki mediji otkrili su šta ga je navelo na ekstremne poteze
Lifestyle
16:46h Autor:
Tragedija o kojoj bruji ceo svet: Šta je legendarnog sportistu oteralo u smrt! (FOTO)
Foto: Profimedia

Jedna od najvećih svetskih legendi ekstremnih sportova, Din Poter, poginuo je ove nedelje u stravičnoj nesreći u nacionalnom parku Yosemite u Kaliforniji, pokušavajući da izvede jedan od najopasnijih poduhvata u svom životu - skok sa zastrašujuće litice Taft Point. Dan nakon tragedije američki mediji otkrili su šta ga je teralo u smrt.

Izdala ga kad mu je najteže: Šumaherova žena gola u Plejboju nakon razvoda! (FOTO, VIDEO)

Poter (43) poginuo je zajedno sa 15 godina mlađim prijateljem Grahamom Huntom dok su isprobavali letačka odela nakon skoka sa 2.300 metara visoke litice Taft Point. Nesreća dva skakača dogodila se dok su pri velikoj brzini pokušali da prođu kroz uski procep, nakon čega im se nisu otvorili padobrani.

Tela dvojice avanturista pronađena su tokom potrage helikopterom, u kojem je skakanje inače zabranjeno i kažnjivo.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Godinu dana pre nesreće, Poter je u intervjuu za magazin Outside progovorio o svojoj zavisnosti od letenja.

"Moje prvo sećanje iz detinjstva je san o letenju. U tom mom snu, ja sam leteo - i onda sam pao. Kako sam postajao stariji uvek sam se pitao da li je li to neko predosećanje i hoću li pasti u vlastitu smrt", izjavio je Poter i objasnio kako je umesto odustajanja od svog sna, strah pokušao da okrene u svoju korist.

Kobna noć 1903. godine: Kako su ubijeni kralj Aleksandar i kraljica Draga! (FOTO)

"Počeo sam samostalno da letim na sve težim i opasnijim rutama, i to mi je bio dokaz da mogu vladati strahom, mojim najvećim strahom - padom u vlastitu smrt", opisao je tada neobičan osećaj neustrašivi 43-godišnjak.Nažalost, san ga je stigao u 43. godini, a fotografije i videosnimke koja je objavljivao tokom godina, ilustriraju koliko je zapravo opasno živeo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs