DA LI JE ČOVEK KOJI NE POSTI GREŠAN: Otac Gojko Perović daje konkretan odgovor na ovo teško pitanje

Otac Gojko Perović dao je precizan odgovor na veoma ozbiljno pitanje koje dolazi u sred Vaskršnjeg posta

Običaji
Autor:
DA LI JE ČOVEK KOJI NE POSTI GREŠAN: Otac Gojko Perović daje konkretan odgovor na ovo teško pitanje
Otac Gojko Perović, Foto: Printscreen/youtube

U toku je veliki Vaskršnji post i pošto je ovo post koji traje oko 50 dana, mnogo je onih koji odlažu taj momenat kada će da poste. Na pitanje "Da li je čovek koji ne posti grešan čovek?" Otac Gojko Perović to ovako objašnjava:

"Mi stalno živimo u grehu. Tolika je naša vezanost za hranu, odmor, relaksaciju, da mi pravimo idole od toga... Iz toga proizilazi i bludni život. A naša nasušna potreba, da bi nam duh disao, naša nasušna potreba je post. Čovek koji ne posti on ne pomaže sebi. Nije precizno reći da greši. Recimo on ne pomaže sebi da se oslobodi od greha. Post je jedan način da se oslobodimo od greha. Kada se čovek trudi oko posta, njegova duša i telo se oslobađaju od greha.

Čovek sam po sebi nije svet. Trebaš stalno da se trudiš. Ako si sinoć bio rapoložen, to ne znači da te ujutru neće sačekati neki problem. Zato svaki dan treba da se trudimo, opet i opet da se opet oslobađamo od greha.

Zato je post tu dobar jer nas oslobađa od greha. Daje nam pravac kojim treba da se krećemo.

Gospod će po nas doći iznenada, a čovek koji se nije oslobodio greha, koji nije radio na tome da se svaki dan oslobađa od greha, neće imati kad to da uradi.

Zato je post dobar jer vaspitava našu dušu da bude slobodna od strasti i hrabar u Gospodu."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs