Sinonim za romantiku

Legendarni Beri Vajt rođen na današnji dan

Njegovi hitovi prodavali su se u milionskim tiražima, a i dan danas, 11 godina nakon što je preminuo, muzika Beri Vajta budi najlepša osećanja
Muzika
12:16h Autor:
Legendarni Beri Vajt rođen na današnji dan
Foto: Reuters

Legenda soul i R&B muzike, čovek čija je muzika bila sinonim za romantiku, Beri Vajt rođen je na današnji dan 1944. godine u mestu Galveston u Teksasu.

Njegove ljubavne pesme, kao što su "Love Serenade" i "You"re the First, the Last, My Everything", svojevremeno su prodavane u milionskim tiražima.

U tinejdžerskim danima bavio se kriminalom i bio je član losanđeleske bande. Kada je imao 17 godina osuđen je na četiri meseca zbog krađe Kadilaka vrednog 30.000 dolara. Dok je bio u zatvoru, Vajt je na radiju čuo pesmu Elvisa Prislija "It"s Now or Never" i to mu je promenilo tok života. Nakon toga je napustio školu i posvetio se pisanju i produkciji pesama. Otvorio je sopstvenu izdavačku kuću i vrlo brzo je postigao uspeh kao deo trija "Love Unlimited".

Ta grupa je vrlo brzo počela da prodaje milionske tiraže, već 1972. sa pesmom "Walkin" in the Rain with the One You Love", dok je sledeće godine grupa snimila pesmu "I"m Gonna Love You Just a Little More, Baby" koja je bila na vrhovima svih top-lista. Sledeće decenije hitovi iz godine u godinu smenjivali: Never, Never Gonna Give Ya Up, Can"t Get Enough of Your Love, Babe, You"re The First, the Last, My Everything, It"s Ecstasy When You Lay Down Next to Me...Posle zatišja koje su donele osamdesete, Vajt se 1995. godine vraća na top-liste sa albumom "The Icon Is Love".

http://www.youtube.com/watch?v=eLdSYF0WxyE
The Simpsons"
Ally McBeal"
Gremi nagradu

Preminuo je 2003. godine u Los Anđelesu pošto je vodio bitku sa ozbiljnom bolešću bubrega.

Poslušajte ovaj veliki hit i uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs