Osnivač i frontmen bendova Blur i Gorillaz

Dejmon Albarn 12. jula na Egzitu

Uz Blur i Gorillaz, koji spadaju među najveće muzičke projekte svih vremena, Dejmon će izvoditi i numere nastale iz opusa ostalih konceptualnih projekata i supergrupa u kojima je učestvovao
Muzika
17:12h
Dejmon Albarn 12. jula na Egzitu
Foto: Promo

Dejmon Albarn, osnivač i frontmen Blur i Gorillaz, dolazi na EXIT 2014. On će 12. jula na glavnoj bini EXIT festivala predstaviti svoj novi solo projekat, ali i svojevrsnu retrospektivu svoje celokupne karijere.

Uz Blur i Gorillaz, koji spadaju među najveće muzičke projekte svih vremena, Dejmon će izvoditi i numere nastale iz opusa ostalih konceptualnih projekata i supergrupa u kojima je učestvovao.

Dejmon spada u privilegovanu grupu najuticajnijih ličnosti u muzičkoj industriji. Pored Gremi nagrade, Dejmon je sa mnogobrojnim muzičkim sastavima i projektima osvojio pet Brit, jedanaest NME, devet Q i šest MTV nagrada, prodao preko 30 miliona nosača zvuka širom sveta, dok je debi album Gorillaz dostigao multiplatinasti tiraž.

NME ga je nedavno prilikom dodele nagrade za inovaciju u muzici predstavio kao "jednog od vodećih ljudi muzičke scene". U aprilu ove godine predstaviće svoj prvi solo album, "Everyday Robots", za koji kaže da je na njega čekao dugih 25 godina i da je njegov najličniji projekat do sada.

Govoreći za časopis Rolling Stone o predstojećoj turneji, Dejmon Albarn je izjavio da će nastup obuhvatati pesme sa Everyday Robots, ali da planira da izvodi i numere svojih sastava Blur, Gorillaz i The Good, the Bad and the Queen.

Albornova turneja start ima u Londonu u aprilu, a pored potvrđenih datuma najvećih svetskih festivala u Španiji, Francuskoj, SAD, Danskoj, Holandiji i Belgiji, Damon 12. jula dolazi i u Srbiju na Petrovaradinski tvrđavu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs