Završen festival

Egzit posetilo preko 185.000 ljudi: Žurka se seli na Jaz!

Prvi deo Egzit avanture završen je sinoćnjim nastupima Hurts, Suede, Deep Dish, Sabaton, Beogradskog sidikata, Dejan Petrović Big Benda i mnogih drugih
Muzika
19:32h
Egzit posetilo preko 185.000 ljudi: Žurka se seli na Jaz!
Foto: Promo

Sinoćnjim nastupima Hurts, Suede, Deep Dish, Sabaton, Beogradskog sidikata, Dejan Petrović Big Benda i mnogih drugih, završen je prvi deo Egzit avanture i to rezultatom od - preko 185.000 posetilaca za četiri dana festivala!

Hurts

su sa glavne bine bacali bele ruže u publiku himnično pevajući svoje najveće hitove "Wonderful Life", "Miracle" i druge i pokazali su koliko su veliki bend svojom fenomenalnom svirkom. Nakon njih su u istom maniru nastupili Suede, sa Bretom Andersonom koji je skakao visoko, dok je publika bila u transu.

Petnaesto izdanje festivala

donelo je i jedan od najposećenijih dana u istoriji Egzita, subotu veče, zbog koje je i Skrillex odlučio da ostane da zatvori festival, zabavljajući se i sinoć celu noć na Dejan Petrović Big Bendu, plešući na Latinu i završavajući svoju turističku posetu Egzit festivalu na m:ts Dance Areni!

Publika će se sećati otvaranja festivala sa spektakularnim vatrometom nakon čega su na glavnu binu Pet Shop Boys doneli dah muzičkog pozorišta u svom najboljem izdanju. Razigrani Stromae se posetiocima obraćao na srpskom, engleskom i francuskom jeziku dovodeći obožavaoce do histerije.

Dvočasovni seta Disclosure je pomerio granice vrhunskog zvuka, svetla i videa. Van Gogh su oterali kišu, a vrlo emotivni nastup Glorije Gejnor je ujedinio generacije. Jedan od najboljih provoda u istoriji Egzita odigrao se na Rudimentalu, a Carl Cox je opet pokazao zbog čega ga svi toliko vole, dok je Arkona plakala na bini uz pesmu Srbija.

Sigurno će se dugo pamtiti kako su posetioci grlili Dejmona Albarna dok je pevao numeru Clint Eastwood, dok se Skrillex tako dobro proveo na jednom od najposećenijih nastupa u istoriji festivala, da je nastavio da se zabavlja sve do sutra uveče na festivalu.

Nakon novosadskog, sledi "morsko" izdanje Egzita, Sea Dance festival koji će se održati od 15. do 17. jula na jadranskoj plaži Jaz.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs