NAJPAMETNIJI ZNAKOVI HOROSKOPA: Na vrhu liste je najposebniji, a način na koji oni razmišljaju je neverovatan

Najpametniji znakovi horoskopa imaju posebne osobine.

Horoskop
NAJPAMETNIJI ZNAKOVI HOROSKOPA: Na vrhu liste je najposebniji, a način na koji oni razmišljaju je neverovatan
Foto: Profimedia

Svih 12 horoskopskih znakova imaju svoje jedinstvene snage i slabosti, a to uključuje i na frontu inteligencije.

Naravno, svaki horoskopski znak je "pametan" na svoj način, ali kada je reč o intelektualizmu, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, to su horoskopski znaci koji su, po mišljenju astrologa, na vrhu.

Vodolija

Ispostavilo se da bi najčudniji i najređi znak u zodijaku mogao biti i najinteligentniji! Kao što stručnjak za astrologiju i autor knjige Astrologi SOS Imani Kuinn kaže, vazdušni znak Vodolija je visoko inteligentan, ali takođe inovativan i razmišlja unapred. "Dakle, oni dolaze sa veoma ekspanzivnog mesta, pokušavajući da probiju nove inovacije", objašnjava.

I kako dodaje astrolog i holistički psihijatar Kejs Bad, doktor medicine, Vodolije napreduju kada mogu da primene tu individualnost i kreativnost u svojim životima - zato su oni često naučnici, astronomi, inženjeri, a u nekim slučajevima čak i političari - navodi astrolog i holistički psihijatar.

Ukratko, slušajte Vodolije u svom životu - oni su skoro uvek ispred svih, a pošto su fiksni znak, mogli bi biti malo tvrdoglavi.

Čitanje, Knjige, Odmor
foto: Sam Edwards / Caia Image / Profimedia

Devica

Sledeća na popisu je Devica, znak poznat po svojoj posvećenosti detaljima i organizaciji te predanosti svojim visokim standardima. A zašto ne bi imali visoke standarde? Sa svojom velikom mentalnom i intelektualnom energijom, kaže Quinn, Device su među najpametnijim ljudima na svetu.

- Njihova pažnja posvećena detaljima pokreće njihovu čitavu ličnost. To je kao njihov modus operandi, način na koji rade - izjavila je astrologinja Moli Penington.

Razmišljajte o Devicama kao o katalozima informacija ili ljudskim enciklopedijama, oni neprestano prikupljaju podatke. A za to mogu zahvaliti svom planetarnom vladaru Merkuru. Device su izvrsni voditelji projekata jer imaju sposobnost poboljšati sistem ili organizaciju te su takođe prirodno saradljive, što ih čini prilagodljivima.

- Device se mogu prilagoditi na način koji je teži za fiksne znakove, pa su kompromisi i promene za njih laki - objašnjava Penington.

devojka uči, učenje, Poslovna žena
foto: Shutterstock

Blizanci

Uz Devicu, drugi znak Zodijaka kojim vlada Merkur su Blizanci. Merkur je ipak planet informacija, komunikacija i tehnologije, tako da su Blizanci definitivno zaslužili svoje mesto na ovoj listi.

Ako je Devica hodajuća enciklopedija koja skuplja znanje kako bi poboljšala stvari, Blizanci su isto to, no znanje koriste kako bi ga širili i promovisali okolini.

Kao što intuitivni astrolog Lumi Pelinku kaže, Blizanci su intelektualno vođen znak te žele sagledati svet sa svih strana. Osim toga, oni su otvoreni i dovoljno svestrani da to rade na kvalitetan način.

Prioritet im je intelektualna stimulacija, s jakom mentalnom energijom koja nikad ne miruje. Takođe mogu biti vrlo dosetljivi i zabavni, s oštrim umom, stoga nemojte ni pokušavati započeti svađu s njima.

Strelac

Ovi ljudi slobodnog duha možda imaju reputaciju da su pustolovni i drski, ali takođe su povezani s višim obrazovanjem i filozofijom.

Strelac vlada devetom kućom, a to je deo zodijačkog kotača koji upravlja znanjem i mudrošću.

Iako su manje 'mentalni' ili tvrdoglavi znakovi u intelektualnom smislu (u poređenju s Devicom ili Blizancima), oni brzo uče, a svladavanje određenih tema ili područja za njih je poput igre.

Ova karakteristika takođe se odnosi na njihov vladajući planet, Jupiter.

Jupiter voli videti širu sliku, uvek traži mudrost, intuiciju i kozmički zakon i red.

Škorpion

Sledeći je Škorpion, jedini vodeni znak na popisu, ističe se kao 'detektiv' Zodijaka. Poenta je da ne postoji ništa što Škorpion neće učiniti da sazna istinu.

Sa svojim vladajućim planetom, Plutonom (planetom transformacije i ponovnog rađanja), Škorpioni žele otkriti najveće tajne, samo kako bi mogli prikupiti sve potrebne informacije.

Zbog toga su izvrsni istraživači i analitičari, ali su ujedno vrlo kreativni, što im omogućuje da otkriju neviđene stvari koje su ostali propustili.

Jarac

Poslednje, ali ne i najmanje važno, Jarac je jedan od najpametnijih horoskopskih znakova, iako možda nije brz poput Blizanca ili inovativan poput Vodolija.

Zahvaljujući vladajućem planetu Saturnu, koji je povezan sa strukturom i disciplinom, Jarci će učiniti sve da uspeju, što znači da će usput naučiti puno stvari.

Jarac je takođe povezan s mudrošću i može biti prilično duhovno pametan uprkos svom ozbiljnom ponašanju. Opisuju ih i kao poslovne stručnjake i odlične izvršne direktore.

Što je s ostalim znakovima?

Postoji mnogo različitih vrsta inteligencije, a samo zato što netko nije 'knjiški tip' ili zna svašta, ne znači da je neinteligentan.

Gore navedeni znakovi obično imaju prednosti koje su u skladu s onim što smatramo opštom inteligencijom, ali postoje i emocionalna inteligencija, prostorna inteligencija, muzička inteligencija te još mnogo toga.

Na primer, samo zato što se Vodolija smatra 'najpametnijim', ne znači da je emocionalno inteligentan.

Evo načina na koje drugi znakovi koriste svoju inteligenciju:

  • Vaga: Relacijska/emocionalna inteligencija, pravda i pravednost
  • Bik: Finansije, estetika i dizajn
  • Ovan: Ulična pamet, brza pamet i sportska inteligencija
  • Lav: Kreativnost, inovativnost i socijalna inteligencija
  • Rak: Emocionalna inteligencija, rešavanje problema i analitika
  • Ribe: Psihičke sposobnosti, intuicija i duhovnost

Iako se Vodolija može smatrati najpametnijim horoskopskim znakom, svih 12 znakova imaju nešto jedinstveno za ponuditi svijetu, pa se nemojte osećati loše ako niste u klubu Vodolija.

Astrologija nam pomaže ukazati na naše prednosti, kako bismo ih znali iskoristiti, piše mbg.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs